fbpx
Annonce

Indblik: Hvem er Ruben Neves?

Simon Arun Vrábel - 02.06.22

// Ruben Neves

Lidt ud af ingenting dukkede Ruben Neves’ navn op i de catalanske medier som topprioritet for Xavi og han anses angiveligt som den ideelle arvtager for Sergio Busquets. Vi kigger derfor lidt nærmere på hvilken type spiller Neves er.

Neves har kun været nævnt her på fcbarcelona.dk få gange og det er heller ikke et navn, som giver genklang i de catalanske medier. Det var derfor en overraskelse for de fleste, da avisen Sport kunne meddele, at Xavi personligt har ringet til Ruben Neves for at overbevise ham om at blive en del af det sportslige projekt i Barca. Vi kigger derfor en smule nærmere på den defensive midtbanespiller, som angiveligt er udset til at aflaste og måske endda afløse Sergio Busquets.

25-årige portugisiske Neves har fået sin fodboldopdragelse hos FC Porto og brød igennem på deres førstehold som 18-årig. Her spillede han 93 kampe fordelt over tre sæsoner inden han i 2017 rykkede til engelske Wolverhampton for knap 18 millioner euro. I dag er han fast mand hos englænderne og derudover har han bidt sig fast på det portugisiske landshold for hvem han allerede har spillet 26 A-landskampe.

Artiklen fortsætter under annoncen


For Wolverhampton har han i den netop afsluttede sæson spillet 33 kampe i Premier League samt to kampe i FA Cuppen og en enkelt i EFL Cuppen. Det er i alt blevet til 2661 minutter hvilket indikerer, at der er tale om en spiller, som typisk starter kampene og spiller samtlige 90 minutter næsten hver gang. Som resultat deraf har Neves formået at score fire mål og lave to assist, og netop her skiller portugiseren sig ud fra Sergio Busquets, dog for noget positivt.

Ifølge Premier Leagues egen statistik er Neves en spiller, som ellers minder meget om Busquets. Alene i sidste sæson står han noteret for et gennemsnit på 58 afleveringer per kamp hvilket vidner om, at han er en spiller for hvem opgaven er at flytte spillet rundt på banen. Ligesom Busquets er han også en meget boldsikker mand, som i hele sæsonen kun har lavet én fejl som har kostet mål. Derudover har han en succesrate på sine taklinger på hele 54% fordelt på 33 kampe. Hele 41 gange har han vundet bolden fra sin modstander hvilket givet et snit på mere end én per kamp hvilket må siges at være imponerende over en hel sæson.

De imponerende tal giver et godt indtryk af, hvorfor Xavi ser Neves som en oplagt afløser fra Busquets og den 25-årige portugisers markedsværdi anslås at ligge på ca. 40 millioner euro.

.:FORSIDE:.