Ilaix Moriba er ved at overhale Riqui Puig

Rune Stentoft Arlbjørn - 09.03.21

© Getty Images

Riqui Puig bankede på til førsteholdet i et par år inden han i sommer blev rykket op i førsteholdstruppen, men det store gennembrud for ham i Barca er endnu udeblevet. Nu ser det ud til, at Ilaix Moriba er ved at overhale Puig.

Siden starten af året har midtbanetalentet Ilaix Moriba trænet fast med førsteholdet, selvom han tilhører Barca B. Kort efter sin 18-års fødselsdag fik Ilaix sin debut for førsteholdet i en pokalkamp. Siden har han spillet flere kampe for Barcas bedste mandskab.

Da Quique Setién tog over som træner i Barca efter Ernesto Valverde, fik Riqui Puig straks mere spilletid på førsteholdet - især efter genåbningen af fodbolden efter coronanedlukningen. Her var det tydeligt at se hvad Puig kunne bidrage med.

Siden kom Ronald Koeman til som træner, hvor han ikke lagde skjul på, at Puig ikke passede ind i hans planer. Puig har dog siden stille og roligt fået mere tillid fra hollænderen, men som det ser ud nu er Puig ved at blive overhalet af den tre og et halvt år yngre Ilaix Moriba. I de seneste kampe har Koeman således foretrukket at skifte Ilaix ind før Puig.

Det er da også indlysende at se hvorfor Koeman ser ud til at foretrække Ilaix frem for Puig når man kigger på deres fysik. Puig er 169 cm høj, mens Ilaix måler 185 cm. Der er derfor en forskel på 16 cm. mellem de to spillere i højden. Det taler klart til Ilaix' fordel, der dermed har en langt bedre fysik end Puig.

Puigs mindre fysiske størrelse har da også været en af de primære grunde til, at Koeman i flere tilfælde har set bort fra den 21-årige catalaner. Her passer Illaix langt bedre ind i den måde som Koeman vil spille på. Det er heller ikke underligt, at Ilaix er blevet sammenlignet med Paul Pogba.

Selvom Puig med sin lille størrelse ikke har den bedste fysik, så er der ingen tvivl om hans berettigelse på førsteholdet. Det viser eksemplerne med Xavi og Iniesta tydeligvis, da de kun måler henholdsvis 170 og 171 cm. i højden, men som det ser ud nu står Ilaix foran Puig i køen.

.:FORSIDE:.