I eftermiddag er der ikke råd til at smide point!

FCBARCELONA.DK - 29.11.20

© Getty Images

Kun fem point i de seneste seks ligakampe har sendt Barca langt ned i tabellen og derfor er der ikke råd til endnu en svipser, når Osasuna i eftermiddag kl. 14.00 lægger vejen forbi Camp Nou i La Liga.

Det har slet ikke fungeret i La Liga i denne sæson, hvor Barca ellers lagde lovende ud med sejre over Villarreal og Celta, men derefter er det gået stødt ned af bakke, blandt andet med nederlag til mesterskabsrivalerne fra både Real Madrid og Atlético Madrid.

Realiteterne er, at holdet kun har hentet fem ud af 18 mulige point i de seneste seks kampe og det har sendt Barca ned på en uvant 13. plads, kun tre point fra nedrykningsstregen. Man skal 29 år tilbage for at finde en dårligere ligastart.

Derfor handler det om, at få nogle point sat ind på kontoen i de kommende kampe, noget som træner Ronald Koeman da også var meget opmærksom på, da han holdt pressemøde i går. 'Vi har brug for de tre point. Vi skal spille syv kampe inden nytår og fem af dem er på hjemmebane, så det er nu vi skal reagere' fastslog han.

Det er da også en kendsgerning, at et pointtab i dag mod Osasuna vil forværre den i forvejen dybe krise som Barca befinder sig i lige nu, på stort set alle fronter. Modsat vil en overbevisende indsats og tre point betyde fornyet optimisme og avancement i tabellen.

Kampen i dag fløjtes i gang allerede kl. 14.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.