fbpx
Annonce

I aften kan Camp Nou skrive fodboldhistorie

FCBARCELONA.DK - 30.03.22

// Barça Femení

I aften kan et af de helt store kapitler blive skrevet i kvindefodboldens historie, når Barca tager mod Real Madrid. Der er nemlig gode muligheder for at slå verdensrekorden når det gælder antal tilskuere til en kvindekamp.

Det er returkampen i Women's Champions League kvartfinale der spilles i aften på Camp Nou, når Barcas stærke kvindehold tager imod ærkerivalerne fra Real Madrid, altså endnu en Clásico. Første opgør for en uge siden i Madrid sluttede med en 1-3 sejr til Barca.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca er kæmpefavorit og de kommer ikke til at mangle opbakning. Kampen spilles nemlig på Camp Nou og billetterne er revet væk. Reelt melder klubben om udsolgt, men det kommer næppe alle 99.354 tilskuere der er plads til, da nogle medlemmer med sæsonkort måske ikke møder frem, men mindre kan også gøre det.

Barca håber at kunne slå flere rekorder i aften når det gælder tilskuerantal til en kvindekamp. Tilskuerrekorden til en klubkamp lyder på 60.739, da Atlético Madrid tog imod Barca i 2019 på Wanda Metropolitano, et opgør som Barca vandt med 0-2. Alt tyder på, at den rekord bliver slået med flere længder.

Den mest set kvindefodboldkamp nogensinde er VM-finalen i 1999 Pasadena USA, hvor USA og Kina mødtes og spillede 0-0, hvorefter amerikanerne vandt på straffespark. Den rekord håber man også at kunne overgå i aften.

Barca kan også tage rekorden med flest tilskuere til en Women's Champions League kamp. Rekorden lyder på 50.212 fra finalen i 2012 mellem Lyon og Frankfurt.

Barcas kvinder kan også tage sæsonrekorden på Camp Nou. Det maskimale antal tilskuere man har set herrene spille for denne sæson lyder på 86.422. Det var i El Clásico i oktober måned, hvor Real Madrid vandt med 1-2, en uge inden at Ronald Koeman blev fyret.

Kvinderne vil i aften blive mødt af en kæmpe mosaik der skal danne rammen om en forhåbentlig stor og historisk aften. El Clásico på Camp Nou fløjtes i gang kl. 18.45 og kan ses her på fcbarcelona.dk.

.:FORSIDE:.