fbpx

Hvorfor ville Azpilicueta alligevel ikke til Barca?

Simon Arun Vrábel - 06.08.22

// Cesar Azpilicueta

De fleste troede, at det blot var et spørgsmål om tid førend César Azpilicueta ville blve Barca-spiller, men på målstregen skiftede spanieren mening og forlængede med Chelsea. Årsagen skulle være, at Barcas problemer med at indskrive de nye spillere har skræmt spanieren.

Rygterne om César Azpilicueta og Barca har stået på igennem flere måneder og den 32-årige spanier virkede da også som en god kortsigtet løsning på højreback positionen. Tingene gik dog modsat af hvad de fleste havde forudset, for spanieren har netop forlænget sin kontrakt med Chelsea og det efterlader en del Barca-fans med spørgsmålet om, hvorfor?

Azpilicueta har angiveligt stået højt på Xavis ønskeseddel igennem en længere periode, da cheftræneren har ønsket en erfaren højreback i truppen. Forhandlingerne med Azpilicueta har da også været gode, for spanieren ville gerne retur til Spanien efter 10 år hos Chelsea og før dét franske Marseille, og udsigten til spilletid under Xavi virkede meget sandsynlig. Azpilicueta ville være førstevalget på højrebacken med Sergiño Dest og Sergi Roberto som afløsere for den 32-årige forsvarsspiller.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Alligevel valgte han, til stor overraskelse for mange, at forlænge sin kontrakt med englænderne og endda med to år hvilket betyder, at han tidligst kan begynde, selvstændigt, at forhandle med catalanerne når han er fyldt 35 år. Det virker usandsynligt, at man ønsker at hente en forsvarsspiller i dén alder og det efterlader spørgsmål om, hvorfor spanieren har ændret sin holdning så radikalt?

Den primære årsag skulle være, at Azpilicueta var nervøs for, om han overhovedet kunne nå at blive indskrevet i truppen inden La Liga skydes i gang i midten af august. De seneste rygter i de spanske og catalanske medier om, at de nye spillere endnu ikke er blevet indskrevet og at spillere som Piqué og Busquets er blevet spurgt om endnu en lønnedgang for at kunne få dette til at ske, har ifølge avisen Sport skræmt Azpilicueta tilstrækkeligt til, at han valgte at forlænge med Chelsea.

Forholdet imellem Chelsea og Barca da også fået nogle skrammer, da catalanerne har overhalet englænderne på målstregen om en lang række vigtige spillere - herunder Raphinha, Dembélé og Jules Koundé. Derfor har de blå fra London gået en ekstra mil for at sikre at deres forsvarskaptajn blev på Stamford Bridge. Chelsea fik derfor i slaget om Azpilicueta en tiltrængt sejr og Xavi og den sportslige ledelse må derfor tænke i andre baner når det kommer til højreback positionen.

.:FORSIDE:.