Hvorfor hente Neymar når man har Ansu Fati?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 17.09.19

© Getty Images

Barcas unge vidundertalent, Ansu Fati, har på få uger taget fodboldverden med storm. Efter en sprudlende præstation i lørdagens 5-2 sejr over Valencia er det de færreste, der tænker på et Neymar-comeback.

16-årige Ansu Fati ligner allerede sæsonens helt store positive overraskelse. Den unge angriber, der fandt vej til førsteholdet nærmest ud af det blå, har efter bare tre kampe formået at gøre sig til en af Camp Nous absolutte fanfavoritter.

I lørdagens hjemmekamp mod Valencia blev det purunge talent fra Guinea-Bissau belønnet med en plads i startopstillingen. Her skulle der ikke gå mere end halvandet minuts tid, inden han til tilhængernes enorme begejstring fandt vej til netmaskerne. Fati fortsatte de sprudlende takter og lagde således op til catalanernes andet mål, efter bare syv minutters spil.

Med Ansu Fatis storform kan det være svært at forestille sig Barca fortsætte de langvarige bestræbelser på at sikre sig Neymar - specielt taget brasilianerens enorme priskilt en mente. Og spørgsmålet er, om Ansu Fati reelt vil kunne få ledelsen til at droppe planerne om et gensyn med Neymar?

Messi har allerede givet udtryk for sin begejstring for Fati, men det er samtidig ingen hemmelighed, at kaptajnen gerne ser Neymar vende tilbage til Camp Nou. Det vil dog være en kæmpe sejr for La Masia og hele den grundlæggende filosofi om at satse på egen avl, hvis man formår at udnytte og satste på Ansu Fatis enorme potentiale.

Der er ingen tvivl om, at et givent comeback til Neymar vil gøre livet svært for Ansu Fati. Konkurrencen om pladserne i angrebet vil i så fald blive så stor, at det unge stjernefrø med stor sandsynlighed vil trække det korteste strå. Det store spørgsmål er derfor nu, om man tør satse på et blot 16-årigt talent og stå fast ved klubbens grudnlæggende værdier, eller om man fortsat er interesseret i en milliardhandel med PSG.

.:FORSIDE:.