fbpx
Annonce

Hvorfor gik Barcelona ikke efter Erling Håland?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 20.02.20

© Getty Images
// Håland

Erling Braut Håland er i fuld sving med at tage fodboldverden med storm. Spørgsmålet er, hvorfor Barca ikke gjorde mere for at tilkæmpe sig det norske stortalent i jagten efter en langsigtet Suárez-erstatning?

Hele fodboldverden ligger p.t. for Erling Hålands fødder, efter normanden på imponerende vis har fortsat sin absurde scoringsstime i sin nye klub, Borussia Dortmund. Det er ingen hemmelighed, at et hav tophold havde stor interresse i angriberen - heriblandt Barcelona. Det store spørgsmål er dog, hvorfor catalanerne ikke gjorde en større indsats for at signe sig den tidligere Red Bull Salzburg-profil?

Håland spillede en nøglerolle, da Dortmund tog imod et stjernespækket PSG-mandskab i Champions League. Her lykkedes det normanden at score to mål, således tyskerne kunne hive en vigtig 2-1 sejr i land. Det blev samtidig nordmandens tiende Champions League-mål i denne sæson, og næsten endnu mere imponerende hans 39 mål i 29 kampe.

Angriberen havde allerede givet prøver på sit enorme potentiale inden Dormund-skiftet, men alligevel valgte Barca i sidste ende at trække sig. Først og fremmest frygtede catalanerne en langvarig budkrig, som følge af de mange topholds interesse angriberen - heriblandt Real Madrid, Manchester United og Juventus. En frygt der muligvis også spillede ind hos resten af bejlerne, hvorfor Dortmund forholdsvis gnidningsfrit kunne skrive under med stortalentet.

En anden vigtig faktor var økonomien. Udover de 20 mio. euro, som Salzburg forlangte, inkluderede handlen en bonus på otte mio. euro til spillerens far, 15 mio. euro til hans agent, Mino Raiola, samt en årsløn på minimum otte mio. euro per sæson til Håland. Derudover blev Dortmund nødt til at indskrive en frikøbsklausul på 75 mio. euro i hans kontrakt.

Barca var derfor ikke overbevist om, at det ville være en fordelagtig handel at lægge så mange penge for en spiller, de i forvejen ikke var sikre på rent positionsmæssigt var den oplagte til at tage over for Suárez. I modsætning til Luis Suárez spiller Erling Håland som en klassisk, rendyrket nier, der sjældent tager del i spillet udenfor feltet. Når alt kommer til alt må Barca dog, ligesom en række af andre storhold, ærgre sig over, at man ikke gjorde en større indsats for at sikre sig den norske komet.

.:FORSIDE:.