Hvorfor forbigås Ter Stegen på landsholdet?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 11.09.19

© Getty Images

Ter Stegen har haft mere end svært ved at gøre sig bemærket på det tyske landshold trods et vedvarende tårnhøjt niveau for FC Barcelona. Spørgsmålet er, hvorfor Joachim Löw konstant forbigår tyskeren?

Til trods for at være en af Barcas indiskutable og mest stabile profiler, er den 27-årige tyskers landholskarriere langt fra ligeså prangende. Her må han fortsat tage til takke med at stå i skyggen af Manuel Neuer. Ter Stegen var selv forleden ude at kommentere på situationen, som han selvsagt langt fra finder optimal. Det store spørgsmål er, hvorfor Joachim Löw ikke har tiltro til Barca-keeperen.

Selv efter Tysklands smertefulde nederlag til Holland, hvor Neuer måtte se sig passeret på mållinjen ikke mindre end fire gange, lader det ikke til at Löw har tænkt sig at lave om på noget. 'Min beslutning forbliver den samme: Manuel Neuer er min nummer ét, men Marc-André ter Stegen vil få sin chance i løbet af dette år.' udtalte Löw efter nederlaget.

Situationen gøres ikke mindre suspekt af, at Ter Stegen, i modsætning til Neuer, er blandt de tre nominerede til at løbe med FIFAS "The Best"-award indenfor målmandskategorien. Det virker med andre ord til at være en så godt som umulig opgave for Ter Stegen at overbevise den tyske landstræner, og spørgsmålet er, om der reelt skal en ny træner til, hvis det skal lykkes.

.:FORSIDE:.