Hvorfor blev Messi kun nr. 5 ved Ballon d'Or?

FCBARCELONA.DK - 04.12.18

Det var uden Lionel Messi på podiet, da Ballon d'Or i går blev afholdt ved en storslået galla. Barca-spilleren betragtes af mange som verdens bedste, men måtte alligevel tage til takke med en 5. plads. Spørgsmålet er hvorfor?

Messi har været en fast bestandel af diverse individuelle kårringer i snart mange år, men sådan har det ikke været i 2018. Han var ikke med i slutspurten om FIFA The Best Player og i går ved Ballon d'Or endte han på en noget overraskende 5. plads, overgået af Modric, Ronaldo, Griezmann og Mbappé.

Ser man på de rent statistiske facts, har Messi haft et formidabelt 2018, med masser af oplæg og scoringer, flere end nogle af de spillere der overgik ham i går ved Ballon d'Or. Samtidig hersker der næppe mange meninger om, at Messi laver ting som ingen anden spiller er i stand til.

Ved Ballon d'Or afstemningen var det dog tydeligt, at VM har haft en kæmpe indflydelse, ligesom det at vinde Champions League altid vejer tungt. Med dette udgangspunkt har det været næsten umuligt for Messi, at gøre sig gældende i dette års afstemning.

Barca havde som bekendt en skuffende Champions League, med en alt for tidlig exit mod Roma, mens Modric og Ronaldo gik hele vejen og kunne løfte troæet.

Også VM blev en kæmpe skuffelse for Messi, for Argentina røg ret tidligt ud af turneringen. Her nåede Modric som bekendt til finalen, mens Griezmann og Mbappé vandt det eftertragtede VM-trofæ med Frankrig.

I de hjemlige turneringer, La Liga og Copa del Rey, hentede Messi begge trofæer, men det vejer altså ikke tungt, når de individuelle titler uddeles.

Skal Messi tilbage og slås om de individulle titler i 2019, må han nok indstille sig på, at det vil kræve en sejr i Champions League og også gerne succes med det argentinske landshold, der til sommer spiller Copa América.

.:FORSIDE:.