Hvordan kunne Dembélé blive meldt klar?

FCBARCELONA.DK - 15.03.19

© Getty Images

Ousmane Dembélé blev overraskende meldt klar til kampen mod Lyon, men det var han tydeligvis ikke og nu venter der en længere pause. Nu er der beskyldninger om, at Barcas læger har begået en fejl.

Da Dembélé blev skadet i kampen mod Rayo Vallecano i lørdags, blev der talt om en mild muskelskade. Det gjorde ham tvivlsom til onsdagens kamp mod Lyon og de fleste regnede med, at han ikke ville blive udtaget.

Han kom dog med i den 20-mandstrup som Valverde  i første omgang udtog. Planen var at teste ham på selve kampdagen og her fik han lægernes klarmelding, hvilket betød at Valverde beholdt ham i truppen, da to mand skulle sorteres fra.

Dembélé startede dog ude, men med 20 minutter tilbage, afløste han Coutinho. Det blev til en scoring kort før tid og lige efter vendte smerterne i låret tilbage.

I går blev han så undersøgt af lægerne og her kunne man konstatere, at skaden var forværret, så der nu venter en pause på 3-4 uger.

Det er tydeligt at lægernes vurdering op til kampen har været forkert. Burde de have vidst, at en fiberskade i låret ikke kan hele 100% på 3-4 dage? Selvom Dembélé ikke længere havde smerter er det almen viden, at fiberskader hurtigt kan forværres, hvis man ikke passer på.

Ernesto Valverde er kendt for at passe godt på sine spillere. Han har ofte udtalt, at han ikke vil forcere noget efter en skadespause. Alligevel valgte han at sende Dembélé i aktion og det kan kun være sket med lægernes godkendelse. Alternativt sad Malcom klar ude på bænken.

Der er næppe tvivl om, at man internt i klubben lige nu taler om, hvad der er gjort forkert og hvad man kan gøre, for at undgå lignende tilfælde fremover.

.:FORSIDE:.