fbpx
Annonce

Hvordan klarer Barcas udlånte spillere sig?

Allan Stefan - 28.03.22

 

Antoine Griezmann, Francisco Trincão, Philippe Coutinho, Miralem Pjanić, Álex Collado og Iñaki Peña er alle lejet ud. Hvordan klarer de sig ude i deres midlertidige klubber, og indgår de overhovedet i Xavis planer efter sommerferien?

De nationale ligaer holder nu pause, og i de kommende uger vil landsholdsfodbold tage overskrifterne. Derfor er landsholdspausen et godt tidspunkt at gøre status over spillerne, der er udlånt fra Barca.

Barca har hele seks spillere på udlån rundt i Europa. Tre af dem siden i sommer og her der er tale om Antoine Griezmann, Francisco Trincão og Miralem Pjanic. De sidste tre spillere, som blev udlånt i januars transfervindue er Philippe Coutinho, Álex Collado og Iñaki Peña.

Griezmanns situation er svær at gisne om. Barca købte ham tilbage i sommeren 2019 for svimlende 120 mio. euro. Her blot 2,5 år senere er hans markedsværdi faldet til 50 mio. euro. Helt nøgtern må man konkludere, at det har været en dårlig investering fra Barcas side og nu gælder det om at få det bedste ud af situationen. Den franske verdensmester har i skrivende stund scoret otte mål og har leveret fem assists fordelt på 1.811 minutter (28 kampe). Indkluderet i Atletico Madrids lejeaftale følger der en købsauktion. Uanset udfaldet til sommer vil Griezmann-sagaen være én stor tabersag for Barca.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Philippe Coutinho er ved at genfinde sig selv i Aston Villa. Han har vist gode takter, og har startet inde i 9 ud af Aston Villas 10 kampe siden hans ankomst. Indtil videre har han allerede spillet 778 minutter og været involveret i syv scoringer: Fire mål og tre assists. Coutinhos eventyr i det catalanske ser dog ud til at lakke mod enden. Indkluderet i lejeaftalen med Aston Villa er der en købsoption på 40 mio. euro, og det ligner i skrivende stund et godt match til Coutinho. Hvis Aston Villa vælger at hente brasilianeren, vil han være deres dyreste transfer til dato. En ting er dog sikkert, Barca skal prøve at kapitalisere på Coutinhos fine form, og finde den rette køber til ham.

Igen i Premier League finder vi den portugisiske fløjspiller Francisco Trincão, som er udlejet til Wolverhampton. Spilletiden har været sparsom, og i de seneste syv kampe er det kun blevet til 132 minutters spilletid. Han fik dog lidt oprejsning i Wolves' seneste kamp mod Leeds, hvor han bidrog med både assist og mål. Ifølge flere medier pønser Barca på en direkte byttehandel mellem Trincão og Adama Traoré.

Den ene af de to Barca-spillere, der er på udlån i den tyrkiske liga, er Miralem Pjanić. Han har gjort det ganske hæderligt i Istanbul-klubben Besiktas, som han har været udlejet til siden i sommer. Kontinuerlig spilletid og fine præstationer er den rammende betegnelse for Pjanićs ophold i det tyrkiske. Tilbage i januar fremlagde et tyrkisk medie, Daily Sabah, historien om, at Pjanić trives i Istanbul, og at han ønsker at spille endnu en sæson i Besiktas. Af det troværdige medie Transfermarkt vurderes Pjanićs markedsværdi til at ligge på 15 mio. euro.

En af de spillere, der angiveligt har størst chance for at vende tilbage til Barca og få chancen af Xavi, er catalanske Álex Collado. Han blev udlejet fra Barca B til Granada i januar-vinduet og siden da har han været fast inventar blandt de startende 11. Collado kunne i Granadas seneste kamp tilføje sin første assist i den bedste spanske række på CV’et.

Sidste spiller under luppen er det spanske målmandstalent Iñaki Peña. Han er kommet flyvende fra start i sin tid som Galatasaray-spiller, og har formået at slå klublegenden Fernando Muslera af pinden. Han bidrog også med flotte redninger og sikkert spil med fødderne i de to Europa League-kampe mod Barca. Skriverierne går på, at han højst sandsynligt skal tilbage til Barca og overtage reservekeeper-tjansen fra Neto. Neto skulle angiveligt have set sig sur på sin rolle i klubben, og ønsker at komme væk til sommer.

Der er mange brikker, der skal falde på plads i sommerens transfervindue, og der venter Xavi og den sportslige ledelse et kæmpestort arbejde. Hvis de får puslespillet til at gå op, får Barca et potent og slagkraftigt mandskab, der kan stå stærkt i konkurrencen om titlerne i sæsonen 22/23.

// Philippe Coutinho // Antoine Griezmann // Miralem Pjanic // Alex Collado // Francisco Trincao
.:FORSIDE:.