Hvordan har Barca råd til store signinger?

Jacob Møller Nielsen - 28.11.20

© Getty Images

Præsidentvalgkampen er i den grad gået i gang, hvor flere kandidater lover signinger af superstjerner. Men Barca er i en økonomisk krise, som har ført til reduktioner af spillerlønningerne, så hvordan får man råd til store stjerner?

Selvom datoen for valget endnu ikke er definitivt fastsat, så ligner alt, at det bliver den 24. januar. Flere og flere præsidentkandidater melder hver uge sit kandidatur til FC Barcelonas mægtigste post, hvor Bartomeus tidligere forventede arvtager, Emili Rousaud har meldt sig ind i kampen i sidste uge, mens Joan Laporta også ventes at melde sit kandidatur på mandag.

Efterhånden som de præsidentkandidaterne melder sig ind i kampen, kommer der ofte et valgløfte med kandidaturet, som indebærer en stor stjernesigning, hvis den pågældende præsidentkandidat bliver valgt ind. Det ser man fx med Emili Rousaud, som i sidste uge meldte sig kandidatur, hvor han lover en signing af Neymar, hvis han kom til roret.

Men sådanne udmeldinger må man tage med et gran salt, fordi hvordan skal Barca, som er i den største økonomiske krise i mange år og har reduceret spillerlønningerne for nylig, bruge milliarder af kroner på at hente en superstjerne til klubben? Det virker usandsynligt, at det netop nu er tiden til at købe stort ind fremfor at koncentrere sig om klubbens egen produktmasse i La Masia.

Og hvis det skulle ske, at et køb af en superstjerne bliver gennemført, hvad ville det så have betydet for klubbens nuværende spillere? Med det budget klubben har nu, virker det i hvert fald nødvendigt, at der er spillerafgange, hvis spillere som Neymar skal hentes til kluben.

Dertil skal man huske på, at valgløfterne ofte også er et politisk greb fra kandidaterne, så man kan få flyttet fokus på de kandidater, som står stærkt, ved at melde noget kontroversielt, som man ved, at fansene gerne vil have. Derfor må man selvsagt tage valgløfterne med en vis skepsis.

Om det lykkes for nogle af kandidaterne at komme til magten ved valgløfter af store spillere som Neymar, Mbappe eller Haaland, vil tiden vise - og ligeså vil om det overhovedet er muligt at gennemføre transferen. Indtil da er det i hvert fald vigtigt at have in mente, at man skal tage diverse rygter med et gran salt. Præsidentvalget er trods alt en politisk kamp.

 

.:FORSIDE:.