fbpx

Hvad stiller Barca op med Luuk de Jong?

FCBARCELONA.DK - 01.12.21

// Luuk de Jong

instabar


Luuk de Jong kom på opfordring fra Koeman, men angriberen har ikke spillet et eneste minut siden Xavi kom til og meget tyder på, at det fortsætter sådan resten af sæsonen. Spørgsmålet er hvad Barca stiller op med hollænderen.

Det var på transfervinduets allersidste dag, at Barca helt uventet hentede Luuk de Jong på en lejeaftale fra Sevilla. Det skete meget kort tid efter at man havde lejet Antoine Griezmann ud til Atlético Madrid.

Det var Ronald Koeman der pegede på sin landsmand som en sidste øjebliks forstærkning. Koeman har aldrig rigtig forklaret sine bevæggrunde, men han ønskede tilsyneladende at have en boxspiller i truppen, fordi Barca havde problemer med at score på den måde man kender dem, med kombinationer og spil over kanterne.

Artiklen fortsætter under annoncen


Luuk de Jong er som spillertype meget langt fra det som man normalt betegner som en Barca-spiller. Han er begrænset i sin teknik, ikke særlig bevægelig og heller ikke hurtig. Han har sin styrke i luftspillet og kan bruges når et hold spiller med høje bolde ind i feltet.

Derfor er det ingen overraskelse, at Xavi har svært ved at se Luuk de Jong som et brugbart alternativ. Det er da også en kendsgerning, at hollænderen er blevet siddet på bænken i de tre kampe Xavi har ledet holdet, og det til trods for, at der mangler angribere på grund af skader hos Braithwaite, Ansu Fati og Agüero, samt Dembélé indtil for kort tid siden.

Xavi har hellere ville bruge B-holdets Abde og Akhomach og det viser med al tydelighed, at hollænderen ikke indgår i Xavis overvejelser.

Situationen er uholdbar, både for Luuk de Jong og for Barca. Luuk de Jong har brug for at spille og Barca bør ikke betale løn til en spiller, der ikke kan bruges. Derfor vil man sandsynligvis prøve at finde en løsning i januar måneds transfervindue.

Lejeaftalen med Sevilla løber til sommer, men måske andalusierne vil tage ham tidligere tilbage, muligvis mod en kompensation. Det er dog slet ikke sikkert at det kan lade sig gøre, så måske man skal finde en anden klub der vil leje angriberen. Det kræver dog samtidig Sevillas godkendelse.

Det er derfor en svær situation som man skal forsøge at finde en løsning på om lidt over en måneds tid.

.:FORSIDE:.