Hvad skal der ske med Ousmane Dembélé?

Rune Stentoft Arlbjørn - 12.02.20

© Getty Images

Tirsdag blev Ousmane Dembélé opereret i låret og efter operationen lød dommen på et halvt års pause fra fodbold. Det stiller spørgsmålet hvad der nu skal ske med den franske angribers karriere.

Dembélé har kun vist sit potentiale i glimt, men der er ingen tvivl om de kvaliteter, som han besidder. På den anden side har franskmanden ikke slået til og skuffet mange Barcas-fans med hans livsstil og konstante skader. Her snart efter tre år i Barca er der stor tvivl om hans fremtidige rolle på holdet.

Klubben er ved at have opbrugt tålmodigheden med Dembélé og den 22-årige franskmand har længe lignet et oplagt salgsemne til sommer, men det kommer nok ikke til at ske nu hvor han er ude med en skade i halvt år. Dembélé vender således første tilbage i midten af august, så det er svært at forestille sig hvem der vil købe ham på det tidspunkt.

Dembélé er i gang med sin tredje sæson i Barca og kontrakten med catalanerne udløber i 2022. Hvis Dembélé bare på nogen måde havde gjort det lidt bedre end hvad man har set fra ham, så havde Barca på nuværende tidspunkt forlængst forlænget kontrakten med ham.

Barca tøver dog med at forlænge med Dembélé på grund af hans talrige skader. Det beviser, at klubben er i tvivl om fremtiden for franskmanden på holdet. Efter den nye lange skadesperiode er hans situation dog endnu mere uklar end før.

Håbet er dog stadig af få Dembélé klar og få ham til at triumfere i Barca, så catalanerne bakker fortsat op om den tidligere Dortmund og Rennes-spiller. Samtidig kører der dog sporadisk rygter om Neymar og en genforening med Barca. Lykkedes det, så ser det for alvor sort ud for Dembélé.

Hvis Neymar kommer tilbage til sommer er det svært at se hvorfor Barca skal beholde Dembélé, men samtidig bliver det svært at sælge franskmanden. Det bedste scenarie for franskmanden må være at stille efter et udlån til sommer for at få karrieren tilbage på ret køl.

.:FORSIDE:.