Hvad gør Valverde uden Messi?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 23.10.18

Messis skade kan ikke undgå at have indvirkning på holdet, der i de kommende uger står overfor nogle vanskelige kampe, bl.a. mod Inter og Real Madrid. Men hvilke handlemuligheder har Valverde på hånden?

Da Messi lørdag blev skadet mod Sevilla, gik der en chokbølge gennem fodboldverden. Den lille argentiner har med sine 12 mål og 6 assist været altafgørende for Barca denne sæson, hvor han som kaptajn har svunget taktstokken og dirigeret spillet fremad banen.

Messis skadespause er estimeret til at vare 3 uger og falder sammen med nogle svære kampe, bl.a. i Champions League mod Inter i to omgange og ikke mindst i ligaen mod Real Madrid. Spørgsmålet er nu, hvad Valverde har af alternativer til at minimere udfaldet af argentinerens fravær. Her kan Valverde enten vælge at finde en naturlig afløser på Messis position eller lave en systemændring.

En naturlig afløser kan være Dembélé, som man så det mod Sevilla. Dembélé var en fast del af startopstillingen i sæsonens indledende fase, men er efter anonyme og sløsede præstationer røget ud af varmen. Dembélé havde dog langt fra en god aften i lørdagens opgør, hvor franskmanden lavede flere dumme boldtab, der gav Sevilla mulighed for at slå kontra, mens forsvaret var ude af balance. Man håber dog fortsat på, at den håbefulde angriber vil gribe chancen og forløse det talent, han unægteligt besidder.

Malcom er også et bud. Messis skade i takt med Dembélés nedadgående form kan være Malcoms chance for at falde ind på holdet og bevise, hvorfor klubbens sportslige ledelse valgte at bruge så mange kræfter på at hente den unge brasilianer til truppen. Det virker dog en smule usandsynligt, eftersom Valverde ikke har vist det unge talent meget tillid indtil nu.

En helt alternativ løsning kan være at styrke midtbanen og dermed lave en systemændring. Dette havde Valverde stor succes med i sidste sæson, hvor bl.a. Paulinho blev en iøjefaldende skikkelse. Her kan Arturo Vidal eller måske Denis Suárez få chancen. Ingen af de to spillere har haft den afgørende rolle, de havde troet og håbet på inden sæsonen indtraf. Nu kan de måske få vendt deres situation og overbevise Valverde om, at de er de rette at stole på i Messis skadesfravær.

.:FORSIDE:.