Hvad gør Barca nu med Ansu Fati?

FCBARCELONA.DK - 18.09.19

© Getty Images

Den kun 16-årige Ansu Fati har været den helt store overraskelse her i sæsonstarten, men med Messi og Suárez tilbage og med Dembélé på vej, er spørgsmålet hvilken rolle der nu tiltænkes den unge angriber.

Fati har i den grad grebet chancen i fraværet af Messi, Suárez og Dembélé. Ingen havde regnet med, at den blot 16-årige spiller ville få et gennembrud som det man har set.

Nu er Messi og Suárez i midlertid klar igen og derfor er det oplagt, at Ernesto Valverde bruger dem i front sammen med Griezmann. Dertil kommer at også Dembélé nærmer sig et comeback efter hans skadespause.

Dermed er det svært at se regelmæssig spilletid til Fati og er der noget som en 16-årig spiller har brug, er det spilletid. Fati har masser at lære endnu og det får han kun ved at spille kampe.

Ansu Fati kom da også noget ned på jorden i tirsdagens kamp mod Dortmund, hvor han slet ikke kunne gøre sig gældende. De erfarne tyskere gik hårdt til ham og det betød en masse boldtab.

Derfor er det oplagt, at Valverde nu vælger at sende Fati ned på B-holdet, så han kan spille 90 minutter hver weekend. Barcas træner kan så kalde på den unge angriber når der er brug for ham, f.eks. i de tidlige pokalkampe eller når der er skader eller behov for pauser.

Valverde vælger sandsynligvis at lade Fati træne med førsteholdet de fleste gange, så han kan fortsætte med at lære af de bedste.

Oplagt er det i hvert fald, at der venter Fati en mindre fremtrædende rolle end man har set på det seneste.

.:FORSIDE:.