Hvad gør Barca med Coutinho?

FCBARCELONA.DK - 14.05.19

© Getty Images

Barca står i en rigtig svær situation når det gælder Coutinho. På den ene side tvivler ingen på hans kvaliteter og på den anden har han skuffet fælt. Dertil kommer, at han er kommet på kant med tilhængerne.

Her er Barcas dilemma: Coutinho er blandt verdens bedste spillere, men han viser det ikke hos Barca. Skal man tro på det kan vende, eller skal man skille sig af med ham efter blot halvandet år?

Kendsgerningerne er, at Coutinho kom glimrende fra start efter skiftet i januar 2018. Han fandt sig hurtigt til rette på holdet og gjorde med det samme en forskel, hvilket ellers sjældent sker når en spiller skifter til Barca. Her er der ofte brug for tilvænning.

Til gengæld har det været helt modsat i denne sæson, for Coutinho har reelt ikke på et eneste tidspunkt vist bare en smule stabilitet i spillet. Der har været enkeltstående flotte aktioner og udmærkede kampe, men aldrig nogle længerevarende gode perioder.

De dårlige præstationer har slidt på tilhængernes tålmodighed og det har man kunne høre på Camp Nou, hvor der er blevet piftet af Coutinho ved flere lejligheder. Hans svar var først en gestus hvor han holdt sig for ørene efter en scoring og dernæst i søndags, da han undlod at takke for klapsalver da han forlod banen i kampen mod Getafe.

Forholdet mellem brasilianeren og tilhængerne er derfor anstrengt og det kan blive svært at reparere. Catalanerne vil ellers normalt gerne støtte egne spillere der oplever modgang, men Coutinhos attitude er ikke faldet i god jord.

Barcas sportslige ledelse er angiveligt også begyndt at tvivle på Coutinhos muligheder for at løfte sit niveau. De ved samtidig, at det vil tage lang tid at reparerer forholdet til tilhængerne.

Derfor gætter mange på, at Coutinho bliver solgt denne sommer, så nogle af de mange penge som han kostede, kan komme tilbage igen. Coutinho er den dyreste spiller i klubbens historie og derfor også en af de største skuffelser.

.:FORSIDE:.