Hvad er planen med Riqui Puig?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 14.08.19

© Getty Images

Et af sæsonens store dilemmaer er, hvad der skal ske med Barcas kæmpetalent, Riqui Puig. Talentet er unægteligt, men spørgsmålet er, hvad der vil gavne catalanerens videre udvikling mest muligt.

Der er ingen tvivl om, at Ernesto Valverde har et godt øje til B-holdets stortalent, Riqui Puig, og det med god grund. Catalaneren har haft en fremtrædende rolle i Barcas preseason, hvor det er blevet til flere flotte præstationer. Det springende punkt er dog, hvad der skal ske herfra.

Der er tre muligheder - at rykke Puig permanent op på førsteholdet, lade ham få en ekstra sæson på B-holdet eller at leje ham ud. Her ville det, set med fodboldromantiske briller, umiddelbart være mest oplagt at give ham chancen på førsteholdet. Barca er kendt for at satse på egen avl og bør give en spiller med sådanne kvaliteter en chance. Set er med mere pragmatiske øjne er det dog måske en kende for tidligt.

Barcas midtbane er allerede overbemandet, og det bliver derfor mere end svært for Riqui Puig at få regelmæssig spilletid, hvilket er essentielt, hvis han skal fortsætte udviklingen. Spørgsmålet er så, om man bør udleje ham eller give ham en sæson mere hos B-holdet? Her er der både plusser og minusser i begge henseender.

Vælger man at beholde Riqui Puig en sæson mere på andetholdet, er der en risiko for at niveauet i Segunda División B ikke vil være tilstrækkeligt til at fremme midtbanespillerens videre udvikling. Omvendt vil den nu 20-årige profil få rig mulighed for at træne med førsteholdet til daglig, hvilket selvsagt er positivt.

Vælger man derimod at udleje Puig til eksempelvis en mindre La Liga-klub, får han chancen for at få det høje tempo i den bedste række ind under huden. Og en ting er sikkert - catalaneren kommer ikke til at mangle tilbud. Det lader dog til at Riqui Puig selv er stærkt opsat på at fortsætte i Barcelona, lige meget hvilken rolle han måtte få. Tiden må derfor vise, hvad der skal ske med det lovefulde La Masia-talent, der allerede spås en stor fremtid på Camp Nou.

.:FORSIDE:.