Hvad er der sket siden 8-2 nederlaget i Lissabon?

Rune Stentoft Arlbjørn - 14.09.21

// Champions League // Bayern München

Den 14. august 2020 led Barca et af klubbens største og mest ydmygende nederlag, da man tabte med 8-2 til Bayern München i Champions League. Spørgsmålet er nu hvad der har ændret sig 13 måneder senere.

I aften tørner Barca og Bayern München sammen igen for første gang siden det ydmygende nederlag i den portugiske hovedstad for 13 måneder siden. Det er i dag præcis 13 måneder siden opgøret på Estádio da Luz.

I løbet af de seneste 13 måneder er der sket meget i Barcelona. Setién blev fyret, Koeman blev hyret, Bartomeu træk sig som præsident, Laporta vandt præsidentvalget og klubben har mistet Lionel Messi. Man kan vist derfor godt sige, at 8-2 nederlaget til Bayern satte gang i en stor oprydning i klubben.

Kort efter ydmygelsen til Bayern blev Setién fyret som træner i Barca, mens Koeman kom tilbage til klubben som træner. Han satte straks gang i en større oprydning i truppen, hvor markante men også aldrende spillere som Suárez, Rakitic og Arturo Vidal blev sendt videre. Semedo blev også solgt.Den største og mest markante forskel på Barca for 13 måneder siden og nu er utivlsomt tabet af Lionel Messi. Det nuværende Barca er noget helt andet end den sorte aften i Lissabon, men der er håb forude, for det spirer med talentulde unge spillere på førsteholdet.

Bayern München er heller ikke det samme hold som for 13 måneder siden. Den største forskel er sket på trænersiden, hvor Hansi Flick vandt seks trofæer med Bayern på et år. Han er nu tysk landstræner og er blevet erstattet af Julian Nagelsmann, som Bayern købte for 30 mio. euro i Leipzig.

Hos Bayern findes hverken Boateng eller Alaba mere, som var en vigtig part af forsvaret hos tyskerne for 13 måneder siden. Thiago og Perisic er taget til England og Italien, mens Coutinho, som scorede to mål mod Barca den aften, er tilbage i den catalanske storklub.

Det er også værd at bemærke, at Griezmann har forladt Barca, som var indskifter i det store nederlag til Bayern. Siden dengang har Barca fået spillere som Pedri, Memphis og Dest, mens holdet stadig må undvære Agüero, Dembélé, Ansu Fati og Braithwaite.

Af markante tilgange til Bayern München kan nævnes Upamecano, Sabitzer, Marc Roca, Sarr og Sané, men alligevel ser Julian Nagelsmann ikke ud til at kunne stille i stærkeste opstiling i aften, da flere profiler er tvilvsomme til kampen.

Man kan derfor roligt konkludere, at der er sket meget hos både Barca og Bayern München i de sidste 13 måneder. I aften er en ny kamp, hvor catalanerne vil gøre alt for at få revanche efter det smertefulde nederlag, som stadig gør ondt.

.:FORSIDE:.