Hvad er der galt med Coutinho?

FCBARCELONA.DK - 11.01.19

Philippe Coutinho er den dyreste spiller i Barcas historie, men det afspejles ikke i det han yder for klubben i øjeblikket. Indsatsen i kampen i går mod Levante gjorde kun bekymringerne større, også selvom han scorede.

Coutinho satte den vigtige 2-1 reducering ind kort før tid, da han omsatte et straffespark i pokalopgøret mod Levante. Dermed bør Barca kunne klare sig videre i turneringen, når der spilles returkamp på torsdag.

I de seneste ligakampe er Coutinho startet på bænken, men i går mod Levante fik han chancen fra start og det lignede en god mulighed for, at komme tilbage og vise det niveau, der fik Barca til at betale så mange penge til Liverpool for et år siden.

Dersværre blev resultatet i stedet, at Coutinhos spillemæssige krise blev udstillet. Det var en spiller ude glæde eller selvtillid man så i aktion. Hans spil bar præg af mange boldtab og forkerte beslutninger.

Skal man uddrage noget positivt af Coutinhos indsats mod Levante, var det hans konstante forsøg på at få det til at lykkes. Han kæmpede bravt for at få styr på spillet, uden at det dog lykkedes. Samtidig havde han mental styrke til at tage straffesparket og omsætte det til et vigtigt mål.

Scoringen ændrer dog ikke på billedet af en spiller i krise og spørgsmålet er, hvad der er galt med brasilianeren. Det er en opgave som Valverde skal have løst, for der bliver brug for en Coutinho i topform, hvis Barca skal gå hele vejen i denne sæson.

.:FORSIDE:.