fbpx
Annonce

Huesca er det dårligste hold i La Liga indtil videre

Rune Stentoft Arlbjørn - 03.01.21

© Getty Images
// Huesca

I aften gælder det årets første kamp for Barcas vedkommende, når de skal møde oprykkerne SD Huesca på udebane i Aragonien på Estadio El Alcoraz. Her venter der et opgør mod ligaens absolutte bundhold.

Inden aftenens kamp mod Huesca indtager hjemmeholdet sidstepladsen i tabellen med kun 12 point efter 16 kampe. Holdet fra den spanske region og det tidligere kongedømme Aragonien, har kun vundet en enkelt kamp i denne sæson. Barca ligger på sjettepladsen med 13 point mere end Huesca. Alt andet end en sejr til catalanerne vil dermed være en stor overraskelse.

Barca har haft de fleste problemer på udebane i denne sæson, men kigger man på Huescas hjemmebanestatistik, så ser det ikke prangende ud for dem. De har hentet under halvdelen af deres point hjemme på El Alcoraz, hvor de også har fået deres eneste sejr. Det taler derfor for en sejr til Barca.

Til kampen mod Huesca må Barca undvære de skadede spillere Piqué, Sergi Roberto, Coutinho og Ansu Fati, mens Umtiti har meldt fra til kampen på grund af sygdom. Til gengæld vender profilerne Messi og Alba tilbage til truppen efter, at argentineren har siddet ude med en skade og Alba har haft karantæne. Hos Huesca ser det ud til, at de må undvære den tidligere Barca-spiller Sandro Ramirez og højre backen Pablo Maffeo.

Kigger man på den trup som Huescas træner Míchel har til rådighed, så er der ikke mange velkendte navne, men oprykkerne råder over japaneren Shinji Okazaki, som var med til at vinde det engelske mesterskab med Leicester i 2016. Derudover har de den tidligere Barca-angriber Sandro Ramirez i truppen, men han ventes at være ude med en skade til kampen i dag. Nogle kender måske også til deres højre back Pablo Maffeo, der har en fortid i Manchester City, og som er født i Sant Joan Despí, der ligger i udkanten af Barcelona, hvor klubbens træningsanlæg har hjemme.

Huesca blev grundlagt i 1960 som Sociedad Deportiva Huesca. I klubbens snart 61 år lange historie har de primært gjort sig i den trejde- og fjerdebedste spanske række. I 2008 opnåede de for første gang oprykning til den næstbedste række i Spanien og i 2018 gjorde de det nærmest umulige med oprykningen til La Liga for første gang i klubbens historie. Huesca rykkede dog ud i samme sæson igen, men til denne sæson er de tilbage blandt de 20 bedste hold i Spanien. Det er dermed ikke et hold med den store erfaring fra La Liga, som venter i aften.

Med Huescas historie in mente, så er det ikke mange indbyrdes opgør der har været mellem klubben fra nabo-regionen Aragonien og catalanerne på El Alcoraz. Kigger man på Flashscores statistikker, så viser de Copa del Rey-kampen fra 2014, hvor Barca vandt 4-0, og kampen fra 2019 i La Liga, der endte 0-0. Man kan derfor ikke rigtigt vurdere aftenens opgør ud fra de tidligere opgør, men Huesca har altså aldrig vundet over Barca på sin hjemmebane.

Kampen mod Huesca spilles i aften klokken 21.00 og den vises direkte i dansk tv på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.