Historiske 19 point ned til Real Madrid i La Liga

FCBARCELONA.DK - 20.05.19

© Getty Images

Med 2-2 resultatet mod Eibar og Real Madrids 0-2 nederlag på Bernabeu i går, blev ligaen sluttet af med hele 19 point ned til ærkerivalerne, hvilket er den største afstand i ligaens lange historie.

Sæsonen 2018/19 er en sæson som man hurtigt ønsker at glemme i Real Madrid. Holdets massive problemer blev udstillet søndag på Santiago Bernabeu, da Betis vandt med 0-2 foran et meget frustreret madrilensk hjemmepublikum.

Nogle timer senere spillede Barca 2-2 ude mod Eibar og cementerede deres overlegne sæson i ligaen, hvor de vinder med hele 11 points forspring ned til Atlético de Madrid, der lørdag sluttede sæsonen af med 2-2 ude mod Levante.

Resultaterne betyder samtidig, at Barca slutter 19 point bedre end Real Madrid på tredjepladsen, hvilet er største afstand til ærkerivalerne nogensinde.

Ser man tilbage i historien har den største afstand fra Barca på førstepladsen og ned til Real Madrid ved ligaens afslutning været 17 point. Det skete senest i sidste sæson, hvor Barca vandt ligaen med 93 point, mens Real Madrid kom ind på tredjepladsen med 76 point. Tidligere er det også sket i sæsonen 1995-96 og 1984-85.

Nu lyder rekorden på 19 point.

.:FORSIDE:.