fbpx
Annonce

Her er hvad Messi sagde i det lange interview

FCBARCELONA.DK - 28.12.20

© Getty Images
// Lionel Messi

Det længe ventede interview med Leo Messi blev sendt i spansk TV i går. Her talte han om alle de brandvarme emner der har omgivet ham på det seneste - fremtiden, Suárez, Neymar, Bartomeu, Koeman og meget mere. Læs med her.

Sent søndag aften bragte vi her på fcbarcelona.dk de første udtalelser fra interviewet, hvor Messi blev spurgt, om han bliver i Barca. Læs udtalelserne her.

Her er et længere uddrag af det timelange interview på La Sexta i går aftes.

Hvordan har Messi det i dag?
I dag har jeg det godt. Det kneb en del i starten af sæsonen, men jeg har lyst til at kæmpe for alt hvad der venter foran os. Jeg burde være gået til psykolog, det sagde Antonella mange gange, men det gjorde jeg ikke. Jeg holder det hele for mig selv og har svært ved at åbne op.

Forholdet til klubben:
Barca er mit liv. Jeg elsker Barca og byen Barcelona. Jeg har altid givet alt for denne klub. Jeg føler for denne trøje. Jeg har udviklet mig og har lært alt her. Klubben har givet mig alt som fodboldspiller og som menneske.

Ønsket om at forlade Barca i sommer:
Jeg sagde mange gange til præsidenten, at jeg ville væk. Min burufax var en måde at gøre det officielt på og vise det var alvor. Jeg følte en periode var slut og at jeg havde brug for forandring. Jeg havde brug for at komme væk fra det hele. Jeg ville væk og ville gøre det på en god måde, men præsidenten begyndte at lade ting slippe ud til pressen, så jeg fremstod som skurken. Bartomeu har snydt mig mange gange i løbet af årene. Det var en forfærdelig beslutning og meget svær at tage. Det er svært at forlade mit livs klub og jeg tror ikke der findes en bedre by og min familie ville ikke rejse.

Hvornår blev beslutningen taget?
Der var ikke et konkret tidspunkt. Det var en proces. Det sidste år var forfærdeligt og derudover havde jeg det svært med, hvordan vi var røget ud af Champions League.

Spillede Luis Suárez' skifte ind på beslutningen?
Jeg havde besluttet det inden det med Luis. Det var helt skørt det man gjorde. Han rejste gratis til et hold, der kæmper for de samme titler som os. Jeg taler med ham næsten hver dag.

Blev Messi i Barca fordi han var bange for et retssag?
Jeg blev rådgivet af mange advokater. Jeg vidste, at jeg ville få ret, for det havde de mange advokater bekræftet. Det løste sig til sidst og jeg beklagede mig ikke. Jeg klagede dog over den behandling jeg fik af pressen i Madrid, men der også var nogle der angreb mig i Barcelona.

Bestemmer Messi alt i omklædningsrummet?
Det irriterer mig at man siger, at det er Messi der bestemmer i omklædningsrummet. Mange tror på det, for de tror på alt hvad der kommer ud i pressen og i tv. Både i Barcelona og Argentina siger man, at det er mine venner der spiller.

Indtrykket af Koemans arbejde:
Koeman er kommet med et seriøst projekt. Han var et godt valg og han gør det rigtig godt. Han bruger unge spillere og holdet udvikler sig.

Det kommende præsidentvalg:
Jeg foretrækker ikke at positionere mig med nogle kandidater og jeg har ikke talt med nogle af dem. Man kommer til at stå foran en svær situation. Jeg håber at den der vinder gør sit arbejde godt, for at klubben kommer tilbage hvor den fortjener og hvor den ikke er i dag. Klubben er i en svær periode og det gør det svært med alt hvad der er omkring Barcelona. Klubben har det virkeligt dårligt og det bliver svært at vende tilbage hvor vi var før.

Bliver Messi i Barca, hvis Neymar kommer til klubben?
Det bliver meget svært at hente kvalitetsspillere, for der er ingen penge. Det bliver meget svært at hente Neymar. Hvordan skal vi betale PSG? Den nye præsident skal være intelligent og få styr på tingene.

Hvordan er forholdet til Griezmann?
Jeg har ingen problemer med Griezmann. Det er allerede blevet slået fast og vores forhold er godt. Vi drikker mate sammen og der er intet om det overhovedet.

Hvad byder fremtiden på?
Jeg har altid sagt, at jeg godt kunne tænke mig at opleve den amerikanske liga, men det skal ikke være nu. Det er sikkert at jeg ikke vil tage til Real Madrid eller Atlético Madrid.

.:FORSIDE:.