fbpx

Her er årsagen til, at Barca bør beholde Dembélé

Simon Arun Vrábel - 23.06.22

// Ousmane Dembélé

Imens nogle mener at Dembélé er en dygtig fodboldspiller som kan bidrage til holdet, mener andre at han er illoyal og mangler klubånd. Faktum er dog, at det vil være økonomisk favorabelt for Barca hvis han forlænger sin kontrakt.

Imens mange Barca-fans har meget delte meninger om Ousmane Dembélé så er Xavis holdning klar. Han ønsker at Dembélé forlænger sin kontrakt og dermed forsætter i den catalanske storklub og de seneste meldinger fra medierne indikerer at franskmanden måske har ombestemt sig.

Artiklen fortsætter under annoncen


Historien om Dembélé og Barca er både lang og broget og det er reelt kun i slutningen af denne sæson franskmanden for alvor har vist glimt af dét talent som gjorde, at man hentede ham fra Dortmund tilbage i 2017. Dembélé blev hentet som en direkte erstatning for Neymar som PSG købte fri for 222 millioner euro og af den årsag havde catalanerne pengene til at gøre franskmanden til klubbens næstdyreste indkøb – nogensinde. Dortmund modtag svimmelende 100 millioner plus variabler for Dembélé og derfor var forventningerne da også tårnhøje, da den hurtige angriber betrådte græstæppet på Camp Nou.

I dag står Dembélés kontrakt til at løbe ud og selvom der har været mange forhandlinger med franskmandens lejr, så har ingen af samtalerne båret frugt. Seneste nyt er, at Chelsea som ellers har været meldt som den mest seriøse bejler nu har trukket sig og derfor overvejer Dembélé at tage imod catalanernes bud om en kontraktforlængelse. Det har fået sindene i kog hos mange Barca-fans som spørger sig selv om, hvorfor man i alverden ønsker at tage den illoyale og skadesplaget franskmand retur.

Faktum er, at man ikke ønsker at lade historiens næstdyreste spiller forlade klubben gratis. I øjeblikket er han eftertragtet hos sin træner og rent sportsligt var han kampafgørende flere gange i slutningen af sæsonen og derfor bør han også tilskrives en del af æren for, at Barca sluttede på andenpladsen i La Liga. Hvis han kan holde sig skadefri i næste sæson, vil han indiskutabelt bringe værdi til truppen både som starter og som indskifter.

Set i et økonomisk perspektiv vil det også gavne klubben at fastholde Dembélé og endda af to årsager. For det første vil det være billigere for klubben at beholde franskmanden frem for at skulle købe Raphinha, som er udset som franskmandens afløser. Brasilianeren fra Leeds kan nemt komme til at koste Barca over 40 millioner euro og de penge er sparet hvis Dembélé forsætter. Dertil kommer at hvis Dembélé fastholder de gode takter vil hans markedspris stige og dermed kan catalanerne muligvis genvinde en smule af de mange penge man betalte i sin tid.

Selvom det derfor kan være en svær bet at sluge for mange Barca-fans, taler argumenterne, både sportsligt og økonomisk, i øjeblikket for, at franskmanden forsætter på Camp Nou. Og ligesom man formåede at tilgive Dembélé efter sidste vinters transfervindue, kan det samme ske hvis franskmanden leverer varen på banen og endelig lever op til sit prisskilt.

.:FORSIDE:.