Guardiolas massive skuffelse - drømmen brast

FCBARCELONA.DK - 19.04.19

© Getty Images

Pep Guardiola er legende i Barca, hvor man blot skal sige 'Pep', så ved alle hvem man taler om. Onsdag aften oplevede han en af sine største skuffelser i karrieren, da drømmen om Champions League med City brast.

Fire sæsoner stod Pep Guardiola i spidsen for Barca, inden han udmattet valgte at stoppe og tage sig et sabbatår. I de fire sæsoner skabte han enestående resultater og en spil, som mange betragter som det bedste man nogensinde har set indenfor klubfodbold. Med Guardiola ved roret blev det blandt andet til to Champions League titler i 2009 og 2011.

Efter en tur til Bayern München, i øvrigt uden at vinde Champions League, hentede Manchester City ham til England i 2016. Her var opgaven klar: Vind Champions League.

Gurdiola er i gang med sin tredje sæson hos City og de to foregående røg holdet tidligt ud af turneringen. Denne gang så det ud til, at holdet havde lært noget og de gik på banen til kampen mod Tottenham som storfavoritter.

Den kamp blev dramatisk, ikke mindst for Guardiola, der oplevede en ren rutchebanetur ude på siddelinjen. Med en meget sen scoring til 5-3 troede han at semifinalen pladsen var hjemme og han jublede hæmningsløst, for et par minutter senere at konstatere, at målet blev annulleret for offside. Det betød at Tottenham var i semifinalen.

Han satte sig på banen og tog sig hovedet, for han vidste umærket, at hans og klubbens store drøm om Champions League endnu en gang var bristet. Der er næppe tvivl om, at netop denne kamp er den største skuffelse i hans trænerkarriere.

Guardiola er stadig medlem af Barca og han lægger aldrig skjul på, at hans hjerte tilhører den catalanske klub. Nu får han god tid til at følge sin tidligere klub og krydse fingre for, at de endnu en gang vinder det eftertragtede trofæ, når hans egen City ikke lykkedes med det.

.:FORSIDE:.