Griezmanns foruroligende statistik for Barca

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 12.11.19

// Antoine Griezmann

Griezmanns selvtillid lader til at have ramt et nyt lavpunkt. Dette fik man senest at se i lørdagens sejr over Celta de Vigo, hvor en slukøret Griezmann blev taget ud efter endnu en febrilsk, anonym optræden.

Antoine Griezmanns desperate løb foran målet fortsatte mod Celta de Vigo, da han for femte kamp i træk ikke formåede at score eller sætte sit aftryk på kampen. Den tidligere Atlético Madrid-stjernes tid i Barca har været præget af anonyme indsatser og et samarbejde med Messi, der hidtil bestemt ikke har båret frugt.

Franskmanden har kun scoret et enkelt mål i sine seneste otte optrædender for catalanerne, og angriberen går mere og mere under radaren fra kamp til kamp. I lørdagens 4-1 sejr blev det således kun til 21 afleveringer, i de 73 minutter han fik på banen. Til sammenligning nåede Dembélé at sende 43 pasninger afsted i sine 20 minutter på grønsværen.

Da dommeren fløjtede til pause, var Griezmann kun lykkedes med at sende otte afleveringer afsted - to mindre end Ansu Fati, der blev taget ud. Franskmanden var dog tæt på at score, efter at Messi spillede ham fri inde i straffesparksfeltet, men skudet sad lige på modstanderens keeper, Rubén Blanco.

På nuværende tidspunkt i sidste sæson havde den franske angriber fuldført 595 pasninger og scoret seks mål for Atlético Madrid. For Barca er det blevet til 529 pasninger og fire mål, til trods for, at catalanerne har for vane at sidde på spillet i langt højere grad og score langt flere mål, end det er tilfældet i Griezmanns tidligere klub.

I Barcelona kan man kun håbe på, at den 120 mio. euro dyre sommersigning kan få tanket noget selvtillid i landsholdspausen. For herefter venter der svære opgør mod Dortmund, Atlético Madrid, Inter og Real Madrid, hvor der bliver brug for en angrebstrio i topform.