Grafik: Her er de bedste pasningsspillere i verden

FCBARCELONA.DK - 08.01.19

Hvis der er et område på banen, som historisk set altid har været en vigtig del af Barca, så er det midtbanen. I en helt ny statistisk grafik har det nuværende Barca-mandskab flere spillere blandt de bedste pasningsspillere i verden.

Det er vores venner hos tacticsplatform.com, som har samlet de mest profilerede centrale midtbanespillere til en sammenligning af, hvor gode de egentlig er i pasningsspillet både fremad, bagud og til siderne på banen. Derudover kigger man også på, hvor gode de er til korte, mellemlange og lange afleveringer.

I grafikken nederst i artiklen ses et diagram ved hver spiller. På diagrammet er der seks forskellige retninger og hver retning har tre afstande. Hver retning og afstand er vist med en farve, som angiver, hvor god spilleren har været til at slå en aflevering i netop den retning og den afstand. Rød er dårligst, hvid er gennemsnit og blå er bedst.

På grafikken ses det, at Barca har Busquets, Rakitic og Arthur blandt de klart bedste pasningsspillere i verden. Især fremad og til siderne har de blå farver. En anden interessant spiller, som er blandt de bedste, er Adrien Rabiot, som meldes på vej til Barca. Franskmanden har også masser af blå farve.

Af andre spillere, som ligger sig blandt de bedste pasningsspillere, kan nævnes den tidligere Barca-spiller Thiago, PSG's Verratti, samt Real Madris Toni Kroos. Overraskende er det, at en spiller som Modric har flere røde felter og det samme gælder for De Bruyne.

Tryk på billedet herunder for at se grafikken i stor format.

passgrafik

.:FORSIDE:.