God hjemmebanedebut af Yerry Mina

Theis Brandt - 12.02.18

Barca måtte søndag eftermiddag nøjes med et skuffende 0-0 resultat hjemme mod Getafe. Kampen var nyindkøbte Yerry Minas første fra start for den catalanske storklub, og han gjorde et godt et indtryk.

Yerry Mina fik sin debut mod Valencia i torsdags, da han blev skiftet ind efter 83 minutters spil. På så kort tid var det svært at vurdere colombianeren, men søndag mod Getafe, fik han chancen fra start og spillede hele opgøret.

Alt i alt leverede Mina en fin præstation. Det var tydeligt, hvor columbianeren har sine kompetencer og hvor han stadig har meget at lære. I luft- og duelspillet var han fremragende, især grundet sine 195 centimeter. I opgøret viste han også prøver på sin farlighed i modstanderens felt, hvor han ved to lejligheder var ved at score på hovedstød.

Der hvor Mina har noget at arbejde med, er i sin boldomgang. Især i 1. halvleg havde nyindkøbet en fejlaflevering, som var ved at resultere i en scoring, som dog blev afværget af Busquets. Som kampen skred frem, blev han dog mere og mere sikker på bolden, og der er ingen tvivl om, at han kan ende med at blive en rigtig god spiller for Barca.

Det anerkendte statistikmedie, Whoscored, har givet Mina en vurdering på 7.6, hvilket gør ham til Barcas bedste i opgøret. Colombianeren er kun overgået af Getafes målmand, Guaita, som endte med en vurdering på 7.9 efter mange gode redninger. Derfor må den 23-åriges debut på hjemmebane, siges at være godkendt.

.:FORSIDE:.