fbpx

Gavi blev den næstyngste målscorer i VM-historien

Simon Arun Vrábel - 24.11.22

// Gavi

Da Barcas unge stortalent Gavi scorede det flotte mål til stillingen 5-0 mod Costa Rica, slog han endnu en rekord med Spanien, for han blev samtidig med målet den næstyngste målscorer nogensinde i VM-slutrundens lange historie.

Onsdag den 23. november 2022 er for Gavi en dag til historiebøgerne for ikke nok med at han fik sin VM-debut, så skrev han sig med sejrsmålet ind i historiebøgerne, hvor han i forvejen har slået flere flotte rekorder med det spanske landshold.

Tidligere i karrieren har Gavi markeret sig som den yngste landsholdsdebutant nogensinde for Spanien, da han i en alder af 17 år og 62 dage og slog en 85 år gammel rekord. Tidligere tilhørte den nemlig Athletic Club Bilbaos Àngel Zubieta, som tilbage i 1936 spillede sin første kamp i alderen 17 år og 284 dage.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Faktisk har Gavi kun spillet 13 kampe for det spanske seniorlandshold og i alt er det kun blevet til 27 landskampe, hvis man regner diverse U-landshold med. Det er derfor i sig selv en flot bedrift at den 18-årige midtbanespiller, som er født i Andalusien, både scorede et mål og fik VM-debut i tirsdagens kamp imod Costa Rica.

Men med sit mål til 5-0 blev han også den næstyngste målscorer i VM-historien – nogensinde. Her er der nemlig kun en enkelt spiller og det er ikke hvem som helst som er foran Gavi, for der er tale om selveste Pelé. Den verdenskendte brasilianer scorede nemlig imod Sverige helt tilbage i 1958 og dengang var Pelé 17 år og 249 dage gammel. Gavi er i dag 18 år og 110 dage gammel og derfor er der under et år mellem de to spillers flotte milepæle.

Karrieren som seniorspiller er eksploderet for den unge Gavi, som sidste sommer blev rykket op på Barcas førstehold. Her er han  noteret for 66 kampe med to mål og syv assist for det catalanske mandskab, mens de 13 kampe for det spanske landshold har udmøntet sig i to scoringer.

.:FORSIDE:.