Frustrerende sæson er slut for Coutinho

FCBARCELONA.DK - 26.05.19

© Getty Images

Der var kæmpe forventninger til Coutinho denne sæson, men brasilianeren har skuffet fælt. Hans store problemer blev udstillet i lørdagens pokalfinale, hvor han stort intet bigrog med, men i stedet mistede mange bolde.

Coutinho fik en fin start hos Barca, da han kom til i janaur 2018 og spillede den sidste halvdel af sæsonen 2017/18. Indsatsen gav forhåbninger om en bærende og afgørende rolle på holdet, men det er gået helt modsat. Coutinho har slet ikke kunne finde sit niveau.

Hans problemer blev udstillet i pokalfinalen mod Valencia, hvor det tydeligt var en spiller uden selvtillid som Ernesto Valverde sendte på banen fra start. Her viste statistikken efter kampen 13 boldtab og ingen erobninger overhovedet. Kun et enkelt skud på mål blev det til og her sad bolden lige i handskerne på keeperen.

Heller ikke kombinationerne med holdkammeraterne fungerede. Han var den spiller på Barcas midtbane og angreb der var mindst på bolden og som blev noteret for færrest gode pasninger.

For at gøre ondt værre, fik Coutinho et slag på det ene lår i kampens slutfase, der kunne ligne en skade. Han spillede kampen til ende, men uden at kunne yde 100%.

Samlet set blev pokalfinalen et punktum for en skuffende sæson for Coutinho og det er ikke umuligt, at han samtidig spillede sin sidste kamp for Barca. Spørgsmålet er nemlig om Valverde og den sportslige ledelse stadig har troen på, at brasilianeren kan levere på det ønskede niveau.

.:FORSIDE:.