fbpx
Annonce

Frustration i Barcelona over VAR-kendelser

FCBARCELONA.DK - 23.06.20

// VAR - video assistent referee

Barca mistede førstepladsen i ligaen sent søndag aften, fordi Real Madrid besejrede Real Sociedad med 1-2. Den ene Madrid-scoring blev godkendt af VAR, mens en lignende Barca-scoring tidligere på året blev underkendt.

VAR blev indført for at skabe mere rigtige kendelser i situationer, hvor dommeren havde svært ved at se hvad der skete. Forventningen var færre kontroversielle situationer, men det må nu konstateres, at VAR ikke altid er retfærdigt.

Da Real Madrids Benzema søndag scorede til 0-2 for Real Madrid, ramte bolden ham på det øverste af armen eller skulderen. Dommeren tog VAR i brug og efterfølgende blev scoringen godkendt.

Den afgørelse sendte tankerne tilbage til den spanske Supercup i januar måned, hvor Barca fik annulleret et mål af Messi i opgøret mod Atlético Madrid. Her ramte bolden argentineren samme sted på armen som Benzema, men dengang blev målet annulleret.

Det var ikke samme dommer i de to kampe, men det var det ude i VAR-rummet. Her havde Martínez Munuera ansvaret i begge opgør, men valgte altså to vidt forskellige afgørelser.

I Barcelona skaber det både frustration og undren, at den samme VAR-dommer kan tage to så forskellige beslutninger i to tilsyneladende indentiske situationer.

Polemikken kommer blot et par dage efter at Gerard Piqué muligvis kom med stikpille til dommerstanden for at favorisere Real Madrid her efter coronapausen, en holdning der nok har fået flere tilhængere efter Madrids kamp i går.

.:FORSIDE:.