Frenkie de Jong markerede sig igen flot i offensiven

Rune Stentoft Arlbjørn - 25.01.21


Frenkie de Jong var som sædvanlig med i startopstillingen, da Barca i går mødte Elche på udebane. Her så man endnu engang en hollandsk midtbanespiller, der markerede sig flot i offensiven med mål og assist.

I denne sæson har Frenkie de Jong fået en mere offensiv rolle. Det har især ændret sig for hollænderen efter, at Ronald Koeman er gået tilbage til den normale 4-3-3 formation i stedet for 4-2-3-1, som han benyttede i starten af sæsonen.

Da Koeman valgte at spille med en 4-2-3-1 formation, så man De Jong som en af de kontrollerende midtbanespillere. I den rolle var han mere låst til sin position, men med skiftet til 4-3-3 har De Jong fået mere offensiv frihed.

Det har den 23-årige midtbanespiller draget fordel af i de seneste par kampe, hvor han har lavet flere mål og assist. Senest mod Elche i går så man igen resultatet af hans nye offensive rolle, da De Jong scorede til 0-1 og assisterede til Puigs mål til 0-2.

Det er tydeligvis en rolle, der passer rigtig godt til De Jong. Han har nu mulighed for at lave dybe løb i modstandernes felt, hvilket bidrager positivt til Barcas spil. Hans dybdeløb åbner modstandernes forsvar og skaber flere chancer til Barca.

Med målet mod Elche har De Jong nu fordoblet sit målantal i forhold til sidste sæson, hvor han scorede to mål for catalanerne. Dermed er hollænderen nu oppe på fire scoringer i denne sæson for Barca.

.:FORSIDE:.