Frenkie De Jong - en ny æra begynder!

Anders Lang Jensen - 23.05.19

© Getty Images

Efter sommerferien begynder det eventyr, som Frenkie de Jong tager hul på i Barcelona. Midtbanetalentet, der netop er fyldt 22 år, har en stor fremtid foran sig og den ligger i det catalanske på Camp Nou.

For bare et år siden var kendskabet til den teknisk velfunderede hollænder uden for Holland ikke stort. Men efter en overvældende sæson sammen med Ajax-holdet har Frenkie de Jong bragt sig selv op på den store europæiske fodboldscene.

Flere nøglekampe i Champions League har midtbanemanden leveret, specielt i en enkelt kamp den 5. marts. Her gæstede Ajax spanske Real Madrid, og med en ustyrlig sikker indsats centralt på midtbanen vandt De Jong og resten af Ajax overlegent med 1-4 over hovedstadsklubben.

På landsholdet har hollænderen også spillet sig ind i varmen som fast mand. Med sin unikke stil på bolden kan De Jong sætte sine offensive holdkammerater i scene, og netop det kommer til at passe perfekt ind på den centrale akse på holdet i Barcelona.

Som spiller er De Jong på flere parametre skabt til at spille i Barca. Spillemæssigt er han opdraget i en storklub, hvis filosofi bygger på Johan Cruyffs principper og ideer. Samme fodboldideologi bygger Barca på, hvorfor De Jong rent taktisk i Barca vil kunne bygge videre på de evner, han allerede besidder.

Forventningerne til den unge lyshårede kreatør er tårnhøje, men niveauet og potentialet gør, at man i Barca er sikre på, at man i De Jong får en verdensklassespiller som central skikkelse i klubben de næste måske 10-12 år.

.:FORSIDE:.