Frenkie de Jong: 'Alt er meget større i Barca'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 10.10.19

© Getty Images

De Jong har på rekordtid integreret sig i Barcas system, og præstationerne lader til at blive bedre og bedre. Hollænderen er glad for tilværelsen i Barcelona, men bider også mærke i den øgede opmærksomhed.

Frenkie de Jong har med lynets hast taget Camp Nou med storm. En af årsagerne til den hurtige adaption skal muligvis findes i, at handlen mellem Ajax og Barcelona var på plads helt tilbage i Januar, hvilket betød, at han havde god tid til at vænne sig til den nye tilværelse og falde på plads henover sommeren.

'Mange ting var allerede på plads, inden jeg rejste til Barcelona. Jeg havde lært en smule spansk, men når du ankommer til byen er der stadig masser af nye ting' fortalte De Jong i et interview med hollandske Algemeen Dagblad.

Midtbanespilleren, der i øjeblikket befinder sig i den hollandske landholdslejr, kiggede ved samme lejlighed tilbage på sin egen spillemæssige udvikling henover de første måneder i den catalanske storklub. 'Jeg vil ikke tale om en decideret læringsproces. Tingene er gået meget bedre i de seneste par uger. Jeg startede ikke alt for godt ud, spillede længere fremme på banen, men selvfølgelig lærer man ud fra det' forklarede De Jong.

At ankomme til Barcelona har været en markant livsstilsændring, og hollænderen erkender, at hans karriere er fået et nøk opad - også hvad angår opmærksomhed udenfor banen. 'I Barcelona er alt meget større. Klubben er i centrum for alles opmærksomhed. Det går op for dig, når du ankommer til diverse lufthavne, og tusindvis af fans tager imod dig. Jeg kan fortsat gå en tur i byen iført hat. Somme tider må jeg stille op til fotos, men det er helt normalt' lød det afslutningsvis fra den dynamiske midtbanespiller.

.:FORSIDE:.