fbpx

De Jong rundede 50 europæiske kampe mod Frankfurt

Allan Stefan - 09.04.22

// Frenkie de Jong

Barcas hollandske midtbanedynamo, Frenkie de Jong, har nået en imponerende milepæl i hans karriere. I kampen mod Eintracht Frankfurt spillede han nemlig sin kamp nummer 50 i europæisk sammenhæng.

Frenkie de Jong har nu spillet 50 kampe i Europa! Torsdagens Europa League kamp mod Eintracht Frankfurt var hans niende i den næstbedste europæiske turnering, hvilket sammen med hans 41 i Champions League fuldender de 50. 27 af disse kampe blev spillet i Barca-trøjen, mens de andre 23 var med hans tidligere klub, Ajax Amsterdam.

I hollænderens jubilæumskamp kom han på banen som indskifter og kort efter serverede han bolden for Ferran Torres, som udlignede til 1-1 efter en smuk seance.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Hans travleste sæson i Europa var 2018/19, hvor han og Ajax skulle spille seks kampe bare for at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet, derefter spillede han 11 kampe i den egentlige turnering. Bemærkelsesværdige17 europæiske kampe nåede han altså på en enkelt sæson.

Denne sæson har hollænderen medvirket i alle seks Champions League-gruppekampe, yderligere fem hidtil i Europa League og potentiel fire mere, hvis Barca stryger hele vejen til finalen, der bliver spillet på Sevillas hjemmebane i år.

Frenkie de Jongs 50 europæiske kampe er fordelt på 26 sejre, 15 uafgjorte og 9 nederlag. De Jong kunne fejre sit første europæiske mål i denne sæson, og det var en flot en af slagsen. Den kom i Europa League-kampen ude mod Napoli på Stadio Diego Armando Maradona.

.:FORSIDE:.