Forslag om elektronisk afstemning blev nedstemt

FCBARCELONA.DK - 07.10.19

Præsidentkandidat Victor Font fremlagde for nyligt et forslag om at indføre elektronisk afstemning. Forslaget blev i weekenden behandlet ved klubbens generalforsamling, hvor det dog ikke fik nok stemmer til at blive vedtaget.

Victor Font, som stiller op til det kommende præsidentvalg i FC Barcelona i 2021, havde ellers fået de nødvendige underskrifter fra medlemmere af Barca til at bringe forslaget til afstemning ved catalanernes generalforsamling, som blev afholdt søndag.

For at et forslag skal vedtages i Barca kræver det, at det ved en afstemning ved en generalforsamling opnår minimum to tredjedele af stemmerne. I alt deltog 599 medlemmere ved søndagens afstemning og resultatet blev således:

For: 359
Imod: 173
Blankt: 67

De 359 stemmer var altså ikke nok til at vedtage forslaget om elektronisk afstemning, da der som minimum var krævet 399 stemmer. Det var endda på trods af, at ledelsen med Josep Maria Bartomeu i spidsen støttede forslaget og stemte for.

Selvom at forslaget altså ikke opnåede nok stemmer ved søndagens generalforsamling, så er ledelsen ikke afvisende for, at man kan indføre elektronisk afstemning. Det kræver dog, at både teknik og sikkerhed er på plads inden, hvilket kan tage tid.

.:FORSIDE:.