fbpx
Annonce

Valverde har ikke meget tillid til reserverne

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 05.11.19

© Getty Images
// Valverde // Ousmane Dembélé // Rakitic

Barcas 3-1 nederlag til Levante har efterladt en bitter fornemmelse hos tilhængerne. Den pressede situation bliver ikke bedre af, at Valverde øjensynligt har mistet tilliden til hele syv spillere i truppen.

Det lader i skrivende stund til, at Ernesto Valverde mere eller mindre har mistet tiltroen til syv spillere i truppen - heriblandt flere prominente navne. I stedet satser træneren på 14 profiler, der blandt andet tæller unge talenter som Ansu Fati og Carles Pérez. En situation, der på mange måder virker uholdbar, ligesom det kan være svært at forstå grundlaget.

Ivan Rakitic
Ivan Rakitic er muligvis det mest dramatiske tilfælde. De fleste havde forventet, at kroaten skulle konkurrere med profiler som De Jong og Arthur om en fast plads i startopstillingen. I stedet er den tidligere selvskrevne midtbanestyrmand blevet degraderet til breddespiller, og meget indikerer at han allerede til januar kan være på vej væk.

Ousmane Dembélé
Den franske angriber blev senest helt udeladt fra truppen til kampen mod Levante, til trods for hverken at være skadet eller suspenderet. Ifølge Valverde var beslutningen udelukkende taktisk, men det ligner ligenu, at Ansu Fati og Carles Pérez befinder sig foran franskmanden i hierakiet.

Samuel Umtiti
At have valget mellem Piqué, Lenglet og Umtiti må for de fleste trænere lyde som et drømmescenarie, men virkeligheden er, at den franske midtstopper er sivet længere og længere ud i periferien. Skaderne har i den grad sat en stopper for Umtitis udvikling, og det er kun blevet til en enkel optræden i denne sæson. Samtidig lader Valverde ikke ligefrem til at være tilhænger af rotationer i det centrale forsvar.

Júnior Firpo
Siden Jordi Alba kom til klubben har der nærmest hvilet en forbandelse over venstrebackpositionen. Lovende profiler som Lucas Digne, Marc Cucurella og Juan Miranda har alle måtte kaste håndklædet i ringen, og Júnior Firpos nuværende situation lader desværre ikke til at være nogen undtagelse. Selv når Jordi Alba ikke har været i stand til at spille, har Valverde valgt at se bort fra Firpo og i stedet benytte sig af Semedo i forsvarets venstreside.

Carles Aleñá
Efter en flot preseason lignede Aleñá en spiller, der var klar til at påtage sig en mere fremtræden rolle. I stedet er det modsatte sket. Efter at være blevet flået ud i Barcas sæsondebut mod Athletic Club Bilbao er midtbanespilleren røget helt ud i kulden, hvorfor han meget vel kan blive udlejet til januar.

Jean-Clair Todibo
Todibo har knap nok spillet, siden han kom til Barca. I alt er det blevet til 77 minutter i denne sæson, og spørgsmålet er, om det unge forsvarstalent overhovedet skal gøre sig  nogen forhåbninger om mere spilletid i den nærmeste fremtid. Todibo lader reelt til at være et kort, der udelukkende tages i brug, hvis der ikke er nogen anden udvej.

Moussa Wagué
Igen en speciel situation. Efter at have modtaget massiv ros for sine præstationer for b-holdet samt det spanske u21-landshold valgte man at give Wagué chancen på førsteholdet. Intentionen var at rykke Sergi Roberto op på sin vante plads på midtbanen og lade det lovende forsvarstalent agere backup for Semedo. Nul minutter er det dog blevet til, og det ligner mere og mere, at Valverde på ny har valgt rykke Roberto ned på højrebacken.

.:FORSIDE:.