Fire spillere fik officiel debut mod Real Sociedad

FCBARCELONA.DK - 16.08.21

// Real Sociedad // Emerson // Eric Garcia // Depay // Nico González

Udover at byde på en flot og velfortjent 4-2 sejr, gav kampen i går aftes mod Real Sociedad samtidig officiel debut til fire spillere, nemlig Memphis Depay, Eric García, Emerson Royal og Nico González.

Det var givet at Memphis ville starte inde i holdets sæsondebut i ligaen, efter at hollænderen havde gjort det godt i de senste træningskampe. Dermed fik angriberen sin officielle debut i en kamp hvor han gjorde det godt og deltog i et par af Barcas mål.

Mere overraskende var det at Eric García var med fra start, for han havde kun trænet med få gange efter OL og har slet ikke deltaget i holdets træningskampe. Alligevel havde Koeman ham med i startopstillingen og det var en god idé, for den unge catalaner spillede en god debutkamp.

Med 20 minutter tilbage af kampen blev Emerson Royal sendt på banen til sin officielle debut, da han afløste Sergiño Dest. Brasilianeren nåede aldrig rigtig at sætte sit præg på kampen og han kunne ikke helt fritages for et medansvar for Real Sociedads 3-1 reducering, hvor han ikke markerede baskernes Lobete tæt nok.

I det 83. minut blev det også til officiel debut til den 19-årige B-holdsspiller Nico González, da han afløste Busquets. Nico begik hurtigt et frispark på kanten af feltet og det udnyttede Real Sociedad til en 3-2 reducering på et flot mål af Oyarzabal. Nico gjorde det dog godt i slutfasen på den defensive midtbane, hvor han var med til at forhindre gæsterne i at komme frem til mere.

Koeman kunne dermed glæde sig over, at få tre af holdets nye spillere i gang i en officiel kamp og over at Nico fik værdifuld spilletid på højeste niveau.

Den eneste af Barcas nye spillere der endnu ikke har debuteret er Sergio Agüero, der sidder ude med et skade de næste par måneder.