fbpx
Annonce

Fire katastrofale dage for Xavi og hans projekt

FCBARCELONA.DK - 17.10.22

// Xavi // Real Madrid

Alle vidste at Barca stod foran to skæbnekampe der kunne definere sæsonen og resultatet blev to massive skuffelser. Det skaber tvivl om Xavis projekt og måske også om han er i stand til at vende udviklingen.

Meget tydede på at Xavi var på rette vej denne sæson, efter at han for et lille år siden overtog trænerjobbet fra den fyrede Ronald Koeman, men efter de seneste skuffelser mod Inter og Real Madrid, begynder tvivlen at nage i Barcelona.

Det er en kendsgerning at Barca reelt er ude af Champions League allerede i gruppespillet. Der er ganske vist stadig en matematisk mulighed for avancement fra gruppen, men det vil kræve nogle urealistiske resultater.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er en skuffelse af dimensioner at Barca er ude den turnering, som klubben higer efter at vinde, noget de ikke har gjort siden 2015. Det er samtidig et gevaldigt tilbageskridt for Xavi i hans bestræbelser på, at bringe Barca tilbage til toppen af europæisk fodbold.

Fire dage efter den massive skuffelse kom nederlaget mod Real Madrid i går. Barca tabte med 3-1 og mange hold taber på Santiago Bernabeu, men Barca virkede på ingen måde som nogen seriøs trussel. Angrebsspillet var ineffektivt og forsvaret usikkert, så der var intet at glæde sig over søndag eftermiddag i Madrid. Havde holdet gjorde mere modstand, ville nederlaget være nemmere at acceptere.

Vendepunktet for Barca i den forkerte retning kom efter landskampspausen, for siden har holdet ikke leveret en eneste overbevisende indsats. Xavi har talt om skader, træthed, det mentale og ting i spillet der skal forbedres, men alligevel nåede holdet et nyt lavpunkt mod Madrid.

Det er tydeligt at det ikke lykkes Xavi at gennemføre sine idéer eller få spillerne til at levere som han ønsker. Spøgsmålet er hvornår han får vendt udviklingen, hvis han i det hele taget er i stand til det.

Xavi kom til Barca med meget sparsom trænererfaring. Et par sæsoner i spidsen for Qatar-klubben Al Sadd er balasten og derfra er der et kæmpe spring til en kæmpe klub som FC Barcelona, også selvom Xavi kender den så godt indefra.

Det har været fire katastrofale dage for Xavi, der står i sin første alvorlige krise som Barca-træner og det bliver spændende at se, hvordan han griber det an. Der er ikke råd til at sætte mere til i ligaen og derfor skal der leveres sejre og flot spil, for at tilhængerne igen begynder at se optimistisk på tingene.

.:FORSIDE:.