FC Barcelona - Sporting CP 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 05.12.17

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Piqué (Busquets 63’), Vermaelen, Digne, Gomes, Rakitic, Denis Suárez, Aleix Vidal (Messi 61’), Luis Suárez (Paulinho 74’), Alcácer

Bænk: Ter Stegen, Alba Sergi Roberto, Busquets, Paulinho, Messi og Deulofeu


Mål: 1-0 Alcácer (59’), 2-0 Mathieu, selvmål (90’)

Sidste gruppekamp i Champions League mod Sporting var uden betydning for Barca, der allerede havde sat sig på førstepladsen i gruppe D. Derfor valgte Valverde at indlede opgøret uden nøglespillere som Ter Stegen, Alba, Busquets og Messi, der alle tog plads på bænken.

Barca tog styringen fra start og Sporting blev stående på egen banehalvdel for at forsvare sig. Det var dog ikke meget at hjemmeholdet fik ud af overtaget i kampens først kvarter, hvor eneste forsøg var skud over mål af Denis Suárez. Modsat holdt Barca gæsterne fra at skabe noget det første kvarter, der således var uden de store begivenheder.

Som tiden gik kom der mere snert i Barcas spil, og der begyndte at opstå farlige situationer. Det udmøntede sig i en god afslutning efter 20 minutter, hvor skuddet fra Gomes sneg sig forbi mål. Endnu tættere på var det efter 25 minutter, da Luis Suárez trak godt fri i feltet, men en fodparade fra keeperen forhindrede en scoring. Barca fortsatte med at dominere klart og der var flere gange optræk til noget farligt. Sporting var sjældne gæster foran Barcas mål, hvor Cillessen stort set kun kom på arbejde, når han blev taget med i spillet af holdkammeraterne.

Gassen gik noget ud af Barcas spil i halvlegens sidste kvarter og det udnyttede Sporting til at komme lidt bedre med. De blev dog afvist når de nåede til Barcas felt af de velspillende Piqué og Vermaelen, der begge virkede sikre i spillet. Barca lykkedes ikke med at få styr på spillet inden dommeren fløjtede til pause og det stod derfor stadig 0-0 midtvejs i opgøret, efter en lidt kedelig første halvleg.

Barcas dominans forsatte fra anden halvlegs start, men stadig uden at de for alvor virkede farlige. Der blev holdt godt på bolden, men eneste afslutning det første kvarter var et skud fra Vidal der blev blokeret til hjørne. Lidt senere fik Barca endnu et hjørnespark, som Denis Suárez sendte ind i feltet. Her timede Alcácer sit opspring godt og han fik bolden drejet i nettet til en fortjent 1-0 føring til hjemmeholdet.

Et par minutter senere blev der jublet igen på Camp Nou, da Messi blev sendt på banen i stedet for Aleix Vidal. Kort efter var det pludselig uhyre tæt på en udligning, da opdækningen svigtede totalt i Barca-forsvaret, så Bas Dost kom totalt fri, men en nærmest mirakuløs redning af Cillesen forhindrede en scoring. Minuttet efter var det så Busquets der blev skiftet ind i stedet for Piqué. Her gav Barca-træneren svaret på, hvem der kan vikariere i det skadesramte midterforsvar.

Messi fik sat mere fart i Barca spil, der var mere målsøgende og et kvarter før tid var det netop Messi der sendte bolden tæt forbi mål. Lige efter blev Luis Suárez skiftet ud med Paulinho. 10 minutter før tid var Messi på spil igen med et godt forsøg, hvor målmanden måtte ud i fuld længde for at afværge. Man kunne se at Barca-spillerne gerne ville have et mål mere og det var tæt på at komme i kampens sidste minut, da Messi sendte bolden ind til Alcácer, men afslutningen sneg sig forbi fjerneste stolpe. Blot et minut senere kom 2-0 scoringen så, da Denis Suárez sendte en bold ind i feltet. Her var den tidligere Barca-spillere Jeremy Mathieu uheldig at ekspedere den i eget net. 2-0 til Barca og kort efter fløjtede dommeren af.

Dermed sluttede Barca Champions League gruppespillet med en sejr efter en kamp, hvor spillet ikke for alvor sprudlede, men hvor arbejdet blev gjort. 

.:FORSIDE:.