Fair-play regler hæmmer Barcas muligheder for køb

FCBARCELONA.DK - 23.09.20

© Getty Images

Det fyger med rygter om mulige forstærkninger og ønskerne er mange hos tilhængerne. Realiteterne er dog, at det er mere end svært at købe nye spillere, når FIFA's fair-play regler samtidig skal overholdes.

Mange fans venter stadig på forstærkninger der kan skabe fornyet optimisme, men i stedet har klubben ladet spillere som Rakitic og Vidal rejse næsten gratis. Det har skabt frustration hos mange fans, men reelt er Barca tvunget til at skille sig af med løntunge spillere, før der kan købes nye.

Baggrunden er FIFA's Finansiel Fair Play regler, der har til hensigt at klubberne ikke optræder uansvarligt. Der skal undgås hyppige underskud og gælden må ikke blive for stor, er blot nogle af de elementer som reglerne omfatter.

Barcas præsident Bartomeu har tidligere fortalt, at klubbens indtægter forventes at falde med 30% på grund af coronakrisen. Da udgifterne ikke falder, kan økonomien ikke undgå at komme under et massivt pres. Billedet er det samme i næsten alle andre storklubber.

Barca står dog i den specielle situation, at de er ejet af klubbens medlemmer og derfor bedst kan betegnes som en forening. Derfor står der ingen hovedrig ejer klar med flere penge i disse krisetider.

I stedet må Barca tilpasse udgifterne til de lavere indtægter, noget som Bartomeu flere gange har understreget. Der er ganske enkelt ikke råd til dyre spillerkøb eller flere store lønninger i truppen lige nu.

Derfor har det primært handlet om at sige farvel til spillere, også selvom det ikke betyder de store transferindtægter, men udelukkende for at nedbringe lønudgifterne. De første der er rejst er de løntunge Ivan Rakitic og Arturo Vidal. De næste kan meget vel blive Nelson Semedo og Luis Suárez.

Selv med disse spillere ude af lønbudgettet, kan det blive svært at hente nye spillere og der er også spekulationer om, at spillerne i den aktuelle trup må gå ned i løn i denne sæson. Ingen har interesse i at klubben får et massivt underskud og opbygger gæld, heller ikke spillerne.

Havde man ladet Messi rejse, havde det virkelig lettet lønbudgettet, for holdets anfører er blandt de bedst betalte sportsfolk i verden. Ham ville Barca dog ikke slippe.

Derfor må tilhængerne nok indstille sig på, at der ikke kommer den store revolution i truppen til denne sæson, noget der ellers var tale om efter 8-2 ydmygelsen mod Bayern München i august måned.

644x70

.:FORSIDE:.