Eto'o: 'Jeg var stjernen, ikke Messi'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 19.04.19

© Getty Images

Sameul Eto'os anstrengte forhold til Pep Guardiola kom endnu en gang til syne i et nyligt interview med beIN Sports. Den tidligere Barca-stjerne hævdede blandt andet, at han var stjernen dengang - ikke Messi.

Det er næsten 10 år siden, Samuel Eto'o forlod Barca efter at have vundet The Treble med Guardiola ved roret. Til trods for de mange år lader det anstrengte forhold til den catalanske succestræner dog fortsat til at være et emne, der fylder meget for spilleren fra Cameroun.

Eto'o har flere gange offentligt udtalt, at han var stærkt utilfreds med måden Guardiola behandlede ham på, efter at være blevet træner for holdet i 2008/09. I et interview med beIN Sports uddybede angriberen blandt andet hvorfor. 'Pep havde tilbragt hele sit liv i Barcelona, men han forstod ikke truppen i de år, jeg var der. Han gennemlevede ikke de samme stunder som vores gruppe' kom det kontant fra Eto'o, taget Guardiolas enorme succes i sin debutsæson i betragtning.

Den camerounske angriber var tydeligvis utilfreds med trænerens forkærlighed for Messi og mente selv, at han var holdets største stjerne. 'Jeg fortalte Guardiola, at han ville ende med at give mig en undskyldning, fordi det var mig, der ville føre Barca til sejr, ikke Messi. Sådan var situationen dengang. Messi ville senere bryde frem, men du kunne spørge Xavi, Iniesta og de andre - dette var min æra' kom det kontroversielt fra en tydeligt frustreret Eto'o.

Den 38-årige angriber, der i dag spiller for Qatar SC, fortalte ligeledes, at det var Guardiolas idé at sælge ham. 'Min advokat fortalte mig, at klubben havde sat mig til salg efter Guardiolas ønske. Jeg var meget forundret. I dag står det dog klart, at mit skifte, og den chance Pep gav mig for at forlade klubben, vil gå over i historien. Han tillod nemlig Inter, at lave den bedste transfer i fodboldens historie' udtalte Eto'o, hvis ego tydligvis ikke er blevet mindre med årene.

Desværre for Eto'o vil de fleste nok først og fremmest huske disse år for Guardiolas, og ikke mindst Messis, Iniestas og Xavis, fantastiske bedrifter med Barca. Også selvom Eto'o lykkedes med at vinde Champions League med Inter året efter sit skifte fra Barcelona.

.:FORSIDE:.