Et VM til Messi vil være godt for Barca

FCBARCELONA.DK - 13.06.18

Barca har store chancer for at en eller flere af klubbens spillere vender hjem med et VM-trofæ fra Rusland. Der er dog næppe tvivl om, at det vil være allerbedst, hvis det bliver Messi der går hele vejen.

Barca er repræsenteret på alle de store hold ved VM - Brasilien, Argentina, Spanien, Frankrig og Tyskland. Derfor er det sandsynligt, at klubben får en verdensmester når finalen spilles om lidt over en måned.

At vinde et VM vil betyde alt for alle spillere, men for Lionel Messi vil det nok betyde lidt mere end for alle andre. Der er næppe andre spillere, der har samme pres på sig, som det de 43 millioner fodboldgale argentinere lægger på ham.

Skulle det lykkes for Messi at vinde VM med Argentina, vil han endelig få den titel med landsholdet, som han altid har ønsket sig. Det vil endegyldigt lukke munden på de kritikere hjemme i Argentina, der aldrig rigtig har taget ham til sig.

Et VM til Messi vil derfor betyde uendeligt meget for ham og vil ikke kunne undgå at smitte af på hans humør og dermed spilleglæde hjemme i Barcelona, når den nye sæson skydes i gang.

Alt andet end en finalesejr vil blive betragtet som en fiasko af argentinerne. Derfor bliver det hårdt for Messi, hvis titlen ikke kommer i hus. Han vil blive udsat for massiv kritik, uanset hans egen indsats og det kan betyde et farvel til landsholdet. En nedtur i Rusland kan derfor få hans humør og spilleglæde i bund, hvilket vil tage tid at komme sig over. Det sidste Barca har brug for, er en nedtrykt Leo Messi.

Der er derfor ingen tvivl om, at man hjemme på Camp Nou krydser fingre for netop Messi, selvom klubben har spillere på ni forskellige hold i Rusland. Forleden lagde præsident Bartomeu ikke skjul på, at han håber på et VM-trofæ til den lille argentinske troldmand.

.:FORSIDE:.