Et nederlag i aften vil ikke være nogen katastrofe

FCBARCELONA.DK - 14.09.21

// Champions League // Bayern München

Uanset hvem Barca møder hjemme på Camp Nou, er catalanerne favoritter og kampene skal vindes. I aften ser det dog noget anderledes ud, når Bayern kommer på besøg, men et nederlag vil ikke være en katastrofe.

Det er nye tider i ellers mægtige FC Barcelona. Holdet nævnes altid blandt favoritterne til at vinde Champions League, men i denne sæson er der ikke mange der regner med en catalansk triumf, i den fornemme og prestigefyldte europæiske turnering.

Årsagen er indlysende, for Koeman råder over et hold, der skal finde sammen efter Messis exit. Præstationerne i de første kampe på sæsonen har ikke været overbevisende og det vil tage tid at få holdet til at fungere optimalt.Barca går altid efter gruppesejren i Champions League, så man skal møde en toer i knockout-fasen. Denne sæson kan det dog godt være, at man må stille sig tilfreds med en andenplads, for Bayern er storfavorit til at løbe med førstepladsen i gruppe E.

Derfor vil det ikke være en katastrofe, hvis Barca i aften taber hjemme på Camp Nou mod Bayern, selvom det aldrig er rart, at indlede gruppespillet med et nederlag. Catalanerne vil stadig selv kunne afgøre, om de får den andenplads, der giver avancement.

De to andre hold i gruppen er Dynamo Kiev og Benfica og det vigtigste for Barca er, at komme videre i turneringen, idet en exit allerede i gruppespillet, vil være en gedigen fiasko, uanset de problemer klubben befinder sig i.

Et nederlag kan desuden være til at leve med, hvis Barca alligevel yder en fornuftig præstation, men bliver det til et stort og klart nederlag, kan det påvirke holdets moral og gejst i de kommende kampe.

Modsat vil en sejr give spillerne et betydningsfuldt boost og troen på, at de er på rette vej.

Kampen fløjtes i gang kl. 21.00 og den vises på TV3+.

.:FORSIDE:.