Et køb af Arthur kan sende Yerry Mina væk

FCBARCELONA.DK - 13.03.18

Hvis Barca vælger at udnytte den forkøbsret de har sikret sig på Arthur, vil der være fire ikke-EU spillere i truppen, hvilket ikke er tilladt. Derfor kan konsekvensen bliver, at Mina lejes ud, samt at Athur først kommer til januar.

Barca har længe været på jagt efter midtbanetalentet Arthur fra Gremio og i forgårs sikrede catalanerne sig så en forkøbsret, der skal udnyttes i juli måned i år. Det er dog ikke uproblematisk, at hente Arthuer til klubben.

Det er kun tilladt at have tre spillere i truppen der ikke har EU-pas. Lige nu sidder Coutinho, Paulinho og Yerry Mina på de tre pladser. Kommer Arthur så til, vil der være en ikke-EU spiller for meget blandt Valverdes spillere.

Coutinhos kone har portugisisk pas og dermed kan han opnå EU-status. Det er han allerede i gang med at søge om, men det vil tage flere måneder at få på plads, måske endda tæt på et år. Håbet er, at man kan fremskynde processen, men ingen kender tidspunktet det falder på plads på.

Dermed skal Barca finde en altrnativ løsning. Lige nu tales der om, at Arthur først hentes til Barcelona til januar måned, hvilket vil glæde hans klub Gremio, der på den måde kan disponere over ham hele den sydamerikanske sæson, der slutter med kalenderåret.

Har Coutinho ikke fået sit EU-pas til januar, vil løsningen være, at Yerry Mina udlejes, så der bliver plads til Arthur. Det vil dog samtidig betyde, at Valverde står og mangler en central forsvarsspiller i truppen.

Det er derfor noget af en kabale som Barca skal have til at gå op, hvis de vil udnytte forkøbsretten på Arthur. Det tyder alt på, at de gør.

.:FORSIDE:.