fbpx

Et år siden at Barca opgav at beholde Leo Messi

FCBARCELONA.DK - 05.08.22

// Lionel Messi

Det var et af de helt store kapitler der blev skrevet i Barcas lange historie, da klubben for præcist et år siden meldte ud, at man ikke havde pengene til at kunne tilbyde Leo Messi en ny kontrakt.

Sidste sommers helt store begivenhed var Barcas afsked med Leo Messi, noget som ingen havde set komme. Hans kontrakt var udløbet den 30. juni, men man var blevet enige om en ny aftale.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barcas økonomi var i ruiner og klubben kæmpede for at finde plads til Messis løn indenfor de økonomiske fairplay regler. Det så ud til at lykkes, men blot dagen før at den nye kontrakt skulle underskrives, kom der en nedslående melding fra La Liga. Barca opfyldte ikke fairplay-reglerne med Messis aftale og det til trods for, at Messi indvilgede i at halvere sin løn for at hjælpe klubben.

Joan Laporta var tvunget til at tage sin nok sværeste beslutning som præsident, nemlig at meddele Messi, at der ikke var nogen aftale alligevel. Den 5. august 2021 kom så den officielle udmelding fra klubben.

Få dage senere så man en grædende Leo Messi tage afsked med den klub han havde repræsenteret sig han som 13 -årige blev en af La Masia. Franske PSG var hurtige til at udnytte situationen med en 2-årig kontrakt.

De seneste uger såvel Joan Laporta som Xavi offentligt ytret ønske om, at Messi vender tilbage til klubben om et år, når hans aftale med PSG udløber.

.:FORSIDE:.