Er to uger fælles træning nok inden opstarten?

FCBARCELONA.DK - 31.05.20

© FC Barcelona

Hvis alt går som planlagt, spiller Barca sin første kamp efter coronapausen om to uger, men først fra i morgen kan hele holdet træne sammen igen. Dermed er Quique Setién under pres, for at få sine spillere klar til den intense sæsonafslutning.

Barca lægger ud med udekampen mod Mallorca, et opgør der er lagt i kalenderen til den 15. juni. De to mandskaber er de sidste der spiller i 28. spillerunde, hvilket er en lille fordel, da det giver et par dage mere at træne i.

Alligevel bliver det uhyre svært, at få holdet spillet sammen igen, efter næsten tre måneder uden en eneste fællestræning eller kamp. Situationen er ens for alle klubber i ligaen og der er bekymring omkring opstarten hos alle hold, inden man går i gang med et program, der byder på kampe hver tredje dag for alle.

I et interview forleden ytrede Quique Setién da også sin bekymring. 'Vi havde forventet at kunne træne sammen i længere tid før det gik løs, men allerede om to uger starter ligaen. Vi ville gerne have haft mere tid' sagde han diplomatisk, uden at frustrationen var til at misforstå.

Mesterskabet ligner en duel mellem Barca og Real Madrid, der er langt foran i tabellen. Hvem der i sidste ende løber med titlen, vil afhænge af, hvem der får mest ud af de næste to uger, inden at ligaen skydes igang igen.

Allerede inden coronapausen satte ind, var de to mesterskabskandidater ustabile i deres spil og resultaterne var svingende. Det bliver ikke nemmere for dem at finde mere stabilitet nu, med kun to uger at træne samlet i. Derfor er der en risiko for, at det bliver en uforudsigelig afslutning på sæsonen.

.:FORSIDE:.