fbpx

Er Spaniens VM-exit en fordel for Barca?

FCBARCELONA.DK - 07.12.22

// VM 2022

topbar222

Mange havde troet at Spanien ville nå langt ved VM i Qatar, men holdet røg uventet ud allerede i otteendedelsfinalen. Spørgsmålet er om den tidlige spanske exit er en fordel for Barca, når holdet skal igang igen efter VM-pausen.

Barca havde sendt 17 spillere til VM, fordelt på otte forskellige landshold. Nu vender 12 af dem snart tilbage til træningen i Ciutat Esportiva, hvor Xavi begyndte at træne med de tilbageværende spillere i mandags.

Artiklen fortsætter under annoncen


Spanien var blandt favoritterne til at nå finalen, der spilles den 18. december. Derefter ville der vente spillerne en uge fri for at lade batterierne op, så det ville først være efter jul, at Xavi kunne disponere over dem. Det ville ikke være optimalt at få hele otte spillere tilbage så sent, for første ligakamp spilles den 31. december, hvor lokalrivalerne fra Espanyol lægger vejen forbi Camp Nou.

Nu varer det modsat kun en uge inden at Christensen, Ter Stegen, Busquets, Alba, García, Balde, Gavi, Pedri, Torres og Fati slutter sig til træningen. Det vil øge kvaliteterne i Xavis forberedelser af La Ligas genstart på årets sidste dag.

Samtidig vil det dog være en flok modløse spillere der møder frem til træning. Ter Stegen og spillerne på det spanske landshold havde med garanti håbet på mere ved VM, så dem skal Xavi have samlet op rent mentalt.

Fysisk kan det ikke undgå at være en fordel, at Xavi nu får så mange af sine spillere tilbage så tidligt. Kun fem spillere vil mangle, nemlig De Jong, Memphis, Dembélé, Koundé og Raphinha, der alle skal ud i kvartfinaler fredag og lørdag..:FORSIDE:.