Er Copa América vigtigere for Suárez end pokalen?

FCBARCELONA.DK - 11.05.19

© Getty Images

Luis Suárez blev i forgårs opereret i højre knæ og går glip af pokalfinalen om to uger. Spørgsmålet er om han har forceret en operation, fordi han håber at kunne spille med Uruguay til sommer i Copa América.

Det er en kendsgerning af Suárez har haft problemer med sit højre knæ i lange perioder af sæsonen. Han har fået behandlinger og bidt smerterne i sig, for at hjælpe holdet mod de titler alle drømmer om.

Blot to dage efter skuffelsen mod Liverpool og dermed exit af Champions League meldte Barca uventet ud, at Suárez skulle gennem en knæoperation. Argumentet var en beskadiget menisken. Konsekvensen er, at han nu er ude i 4-6 uger, hvilket samtidig betyder, at han ikke kan deltage i pokalfinalen om blot to uger.

Til gengæld er der en reel chance for, at Suárez når at blive klar til sommerens Sydamerikanske mesterskab, Copa Amércia, der skydes i gang midt i juni måned.

Mange gætter på, at Suárez næppe var blevet opereret hvis Barca var kommet videre til Champions League finalen, for her ville han være værdifuld at have med, også selvom det ville involvere smerter i det belastede højre knæ.

Når han vælger en operation nu kan kun næsten kun være fordi, at han hellere vil være klar til Copa América, end at spille pokalfinalen mod Valencia - altså at han sætter landsholdet højere end muligheden for at hjælpe Barca mod sæsonens anden titel.

.:FORSIDE:.