Endelig! Barca er sluppet af med Arda Turan

FCBARCELONA.DK - 01.07.20

© Getty Images

Måske flaget blev hejst på Camp Nou onsdag morgen, for her udløb kontrakt med Arda Turan, der slet ikke slog til i Barca, og som samtidig nægtede at blive solgt til en anden klub. Siden fortsatte nedturen for tyrkeren.

Forhåbningerne til Arda Turan var store i 2015, da han kom til Barca efter fire gode sæsoner hos Atlético Madrid, hvor han havde udviklet sig til en af ligaens store profiler. Det var dog først i januar 2016 at han fik sin debut for blau-grana, da Barca var ramt af en FIFA transferkarantæne.

Det  gik egentlig udmærket for Turan i starten, hvor det blev til nogle gode kampe under Luis Enrique, men med tiden gled han længere og længere ud af holdet.

Han spillede ikke et eneste minut af den første halvdel af 2017/18 sæsonen. Barca ville sælge ham, men det ville Turan ikke være med til, for ingen klub ville matche den løn han havde i Barca. I stedet blev han i januar 2018 lejet ud til tyrkiske Basaksehir. Indtil da nåede Turan 55 kampe for Barca, hvor han scorede 15 mål.

Opholdet i Tyrkiet blev turbulent, ikke mindst udenfor banen. Her kom han i slagsmål på en bar og trak i en anden episode en pistol. Det betød en bøde på 2,7 mio. kr. og en betinget fængselsdom på 2 år og otte måneder. Den straf udløses, hvis han begår ny kriminalitet indenfor fem år.

Også på banen var der store disciplinære problemer, blandt andet med et skub til linjevogter, en forseelse der medførte en lang karantæne.

I vinter valgte Turan at ophæve sin lejeaftale med Basaksehir og siden har han stået uden klub, men har altså tilhørt Barca. Den 30. juni kunne man så ånde lettet op på Camp Nou, for endelig var man sluppet af med den kontroversielle tyrker.

644x70

.:FORSIDE:.